Zmeu - Simbolistica.com

Zmeu

Zmeu

În Asia Orientală, jocul cu zmeul este o distracție obișnuită.

În Vietnam, în timpul unei epidemii, zmeul cu fluier a jucat un rol protector, alungând duhurile răufăcătoare. Pentru a face mai eficace metodele terapeutice, cu ajutorul unui fluiere se răspândea în aer sulfură de arsenic. Această practică a apropiat semnificația zmeului de cea a bull-roarer-ului.

Bull-roarer este un instrument sau dispozitiv pseudomuzical, care produce un sunet urlător sau zvârcolitor atunci când se învârte prin aer. Este de obicei o bucată plană de lemn care măsoară între 10 și 35 cm lungime și fixată la un capăt de o curea sau șnur. Acest dispozitiv, care produce unde sonore în aer neînchis (în comparație cu undele sonore produse într-un flaut sau conductă), este clasificat ca aerofon liber. Pasul său este determinat de viteza cu care este rotit.

Jocul cu zmeul amintește de marea lege fizico-chimică. În virtutea acesteia zmeul-mercur se poate înălța, iar sublimarea filozofică se poate făptui. Pentru a ilustra minunata învățătură ermetică, Jacques Coeur, ca bun alchimist ce era, a pus să se sculpteze zmei pe timpanul unei uși a marii săli din palatul lui de la Bourges.

Postări relevante