Vierme - Simbolistica.com

Vierme

Vierme

MITOLOGIE

Viermele este un simbol al vieții renăscânde din putreziciune și moarte. Astfel, în legenda chineză, omenirea provine din viermii trupului ființei primitive, iar în legenda irlandeză a lui Gylfaginning, viermii născuți pe cadavrul uriașului Ymir, capătă din porunca zeilor, minte și înfățișare omenească.

Un mit analog se regăsește în America de Sud, la indienii cashihuana pentru care primii oameni apar, după potop, în cadavrele uriașilor care alcătuiseră omenirea precedentă.

Această concepție ar putea confirma interpretarea lui Jung, după care viermele simbolizează aspectul distrugător al libidoului, și nu aspectul său fecund. În evoluția biologică, viermele marchează etapa premergătoare disoluției și descompunerii. În raport cu anorganicul, el arată calea ascendentă a energiei primordiale spre viață; în raport cu organizatul superior, el este regresiune sau fază inițială, larvară.

Regele Ulsterului, Conchobar, se naște cu un vierme în fiecare mână. Motivul poate fi apropiat de acela ar șerpilor pe care Herakle îi sugrumă în leagăn, dar nu este sigur. Este vorba, mai curând, de o transformare, de trecerea la o stare superioară, simbolizată de starea larvară, tranzitorie. Așa s-a întâmplat cu nașterea mai multor personaje mitologice: Cûchulainn se naște dintr-un vierme înghițit de mama lui, Dechtire, absorbit cu lichidul dintr-o cupă de aramă. Cei doi tauri din Prada de vite de la Cooley sunt zămisliți de porcarii regali, transformați în viermi și inghițiți respectiv de o vacă din Nord ( Uister) și de o vacă din Sud ( Connaught).

În toate aceste legende, viermele apare ca simbolul tranziției de la pământ la lumină, de la moarte la viață, de la starea larvară la zborul spiritual.

VISE

Să vezi viermi într-un vis


Dacă vezi viermi într-un vis, acesta este un avertisment că cineva încearcă să-ți strice planurile. Există oameni în jurul tău care te invidiază pentru tot ceea ce ai realizat. Chiar dacă ai încercat mereu să-i ajuți, ei nu se vor bucura pentru tine, ci vor aștepta doar motivul pentru a-ți discredita opinia. Șeful tău își va recunoaște intențiile și va alege partea ta pentru a te proteja.

Visezi cum ucizi viermii


A visa că ucizi viermi înseamnă că te vei confrunta cu tine însuți. Când începi ceva, de obicei renunți rapid de frica de eșec. Gândurile negative te descurajează rapid și te convinge să crezi că cel mai bun lucru este să renunți. Îți este greu să ieși din zona ta de confort, ceea ce te face mizerabil. Ești cel mai bun exemplu de zicală care spune că cel mai mare succes este să te învingi primul.

Visezi cum alții ucid viermi


Dacă vezi alți oameni care ucid viermi în visul tău, înseamnă că va trebui să amâni o călătorie pe care ai așteptat-o ​​cu nerăbdare. Circumstanțele obiective nu vă vor lăsa să plecați în acea călătorie. Vei fi dezamăgit din moment ce ai făcut în sfârșit destui bani și ai găsit timp pentru a-ți îndeplini dorința, dar vei ști că nu ai de ales decât să renunți la planul tău.

Visezi viermi care ies din gură, nas sau urechi


Acest vis sugerează că vei cădea într-o depresie inutil. În plus, că depresia îți poate afecta negativ sănătatea și relațiile cu cei dragi. Ar trebui să te gândești să pleci în vacanță dacă muncești prea mult sau să te dedici lucrului dacă nu muncești suficient.

Visezi că viermii ies din gura altora


Dacă visezi că ies viermi din gura sau din nasul altcuiva, înseamnă că te vei răzbuna pe un inamic care ți-a greșit. Vei găsi în sfârșit o modalitate de a le arăta cum te-ai simțit când te-au rănit. Cu toate acestea, această acțiune nu vă va aduce satisfacția la care v-ați așteptat.

Visezi că găsești un vierme într-un măr


Când visezi să găsești un vierme într-un măr, înseamnă că respecti regulile morale. Îți pasă mai mult de calitate decât de cantitate și acesta este un principiu pe care l-ai respectat întotdeauna. Acorzi cea mai mare atenție detaliilor, chiar dacă acest lucru este adesea criticat și înțeles greșit.

Visezi cum cauți viermi în mâncare, dar să nu-i găsești


Acest vis sugerează că încercați să găsiți probleme acolo unde nu există în ceea ce privește lucruri nespecificate. Singura problemă pe care o ai este în capul tău și este posibil să te simți în conflict în legătură cu ceva dacă nu o rezolvi.

Visezi cum cauți viermi în mâncare și să-i găsești


A visa că găsești viermi în alimente înseamnă că încerci să găsești o problemă cu privire la unele lucruri nespecificate. Chiar dacă există o problemă, nu poți găsi o modalitate de a o descoperi și de a dovedi ceva altei persoane.

Visezi că folosești viermi ca momeală în timpul pescuitului


Dacă visezi să pescuiești folosind viermi ca momeală, înseamnă că unele decizii pe care le-ai luat se vor dovedi a fi bune și de succes. Dacă vă gândiți la ele sau vă faceți griji, acest lucru este complet inutil.

Visezi pește mâncat de viermi


Acest vis sugerează că vei fi acuzat că ai făcut ceva ce nu ai făcut, posibil din cauza bârfei. Toată lumea va arăta cu degetul spre tine. Nu vei ști cum să ieși din acea situație, în timp ce justificările îți vor aduce și mai multe probleme. Cel mai bine ar fi să nu reacționezi la ea pentru că situația se va desfășura de la sine în timp și adevăratul vinovat va fi descoperit.

Visezi fructe sau legume consumate de viermi


Acest vis sugerează că vei depăși rapid unele crize.

Visezi carne mâncată de viermi


Visarea la carne mâncată de viermi sugerează că vei depăși o anumită criză, dar nu rapid sau eficient.

Visezi mănânci un vierme


A visa că mănânci viermi înseamnă că vei învinge din greșeală oamenii invidioși. Le vei prelegeri despre prietenii și viață fără să te gândești măcar la ele. Din păcate, unii dintre ei o vor lua personal și vor fi jignați, deși intențiile tale nu au fost să-i acuzi sau să fii supărat pe ei din cauza geloziei lor.

Visezi pe alții mâncând viermi


Când visezi că alți oameni mănâncă viermi, înseamnă că vei răni pe cineva drag cu comportamentul tău. Având în vedere faptul că ești prea sensibil în ultima vreme, nu vei înțelege sfaturile și criticile lor bune, așa că vei reacționa violent. Incearca sa te controlezi la timp, pentru a nu-ti pare rau pentru actiunile tale.

Să simți că viermii se târăsc pe tot corpul tău


Lumea materială nu este atât de importantă pe cât credeți și unele lucruri pe care doriți să le obțineți sau pe care le aveți deja sunt de fapt supraevaluate și banale. Acest vis poate simboliza incertitudinea și frica secretă cu privire la ceva din lumea reală. Acel sentiment poate fi justificat sau nejustificat în funcție de situația reală.

Visezi că vomiți viermi


Dacă visezi să arunci viermi, vei avea o ceartă cu oameni pe care nu îi poți suporta. Din păcate, nu veți putea evita contactul cu ei sau nu veți putea transfera această obligație către altcineva. Există o mare șansă ca să le spui acelor oameni totul în față. Cu toate acestea, chiar dacă faci asta, nu te vei confrunta cu nicio consecință.

Visezi că alții vomită viermi


Dacă visezi că alți oameni vărsează viermi, acesta este un avertisment pentru a merge în sfârșit la un medic. De ceva vreme ai niște simptome ciudate, dar lenea te-a împiedicat să faci o programare. Probabil că aveți de-a face cu un virus, ceea ce nu înseamnă că ar trebui să vă diagnosticați singur sau să prescrieți medicamente în funcție de cunoștințele dvs. pe această temă. Va trebui să acționezi mai responsabil cu corpul tău, pentru a nu regreta propria ta neglijență mai târziu.

Visezi viermi în materiile fecale


Acest vis simbolizează o boală viitoare care ar putea fi controlată mergând la un medic, astfel încât să te asiguri că eviți posibilele complicații.

Visezi viermi roșii


Viermii roșii într-un vis sugerează că vei depăși unele probleme cu succes.

Visezi viermi galbeni


Viermii galbeni într-un vis sugerează că există oameni care sunt gelosi pe tine, pe comportamentul tău și pe personalitatea ta în general.

Visezi viermi albi


Visarea viermilor albi simbolizează câștig și succes la locul de muncă sau în agricultură dacă ai ceva de-a face cu acel domeniu.

Visezi viermi verzi


Viermii verzi dintr-un vis sugerează că noul tău prieten este prea nou pentru a fi de încredere. Nu-i întreba ceva ce nu ai face nici pentru ei.

Visezi viermi negri


Viermii negri într-un vis simbolizează o scurtă perioadă de nemulțumire față de viața ta. Cu toate acestea, îți vei da seama că situația ta nu este la fel de rea ca unii dintre cei mai apropiați prieteni ai tăi.

Postări relevante