Țânțar - Simbolistica.com

Țânțar

Țânțar

MITOLOGIE

Iterarea Mitului lui Oedip

Țânțarul este simbol al agresivității. Acesta caută cu încăpățânare să străpungă viața intimă a victimei sale și se hrănește cu sângele ei.

Un istoric grec al mitologiei crede că vestitul sfinx din Teba, fecioară cu gheare ascuțite și cântece enigmatice( Sofocle), monstrul care le pune întrebări-ghicitori trecătorilor și-i devora, nu era altul decât un țânțar al malariei.

Sofocle este unul din grecii antici ale căror piese au supraviețuit. Primele sale piese au fost scrise mai târziu sau contemporane cu cele ale lui Eschil; și mai devreme sau contemporane cu cele ale lui Euripide. Sofocle a scris peste 120 de piese de teatru, dar doar șapte au supraviețuit într-o formă completă. Timp de aproape cincizeci de ani, Sofocle a fost cel mai celebru dramaturg în competițiile dramatice ale orașului-stat Atena, care aveau loc în timpul sărbătorilor religioase ale Leneei și Dionysiei.
Cele mai faimoase tragedii ale lui Sofocle îl prezintă pe Oedip și Antigona. Sofocle a influențat dezvoltarea dramei, cel mai important prin adăugarea unui al treilea actor, reducând astfel importanța corului în prezentarea intrigii.

Monstrul a murit când Oedip, dezlegând enigma a asanat mlaștina folosind un sistem de drenaj.

Această interpretare luminează dintr-un unghi nou complexul lui Oedip. Regele Tebei nu fusese în stare să-l învingă pe Sfinx. Totuși, pentru că se resemnează cu această prezență răufăcătoare, se identifica într-un fel cu monstrul. Un șef este socotit răspunzător de relele pe care nu le poate înlătura. Lalos era țânțarul, malaria, iar pentru a învinge boala trebuia înlocuit regele. De unde uciderea acestuia. Și cum era tatăl lui Oedip, uciderea tatălui reprezenta o piedică în calea fiului.

Străfundurile inconștientului

Pe de altă parte, mlaștina este unul din simbolurile inconștientului. Acesta nu-și liberează apele moarte, care fermentează, născând țânțari, în număr mereu sporit, decât dacă i se deschid canalele.

Aceste canale ale inconștientului sunt căile expresie ale sinelui: visul, cuvântul, poezia, pictura, muzica. Tatăl este această mlaștină generatoare de friguri. Printr-o stranie răsturnare a simbolului, Oedip întruchipează aici o figură a analistului . El este acela care deschide căile de comunicare: ajută la evacuarea tatălui. Dar cele două roluri se contopesc când trebuie rezolvată o enigmă interioară: Oedip devine propriul analist, așa cum orice analist devine, la un anumit stadiu propriul său analist. În momentul acela cura se termină, părțile disociate ale personalității se găsesc reunite. Canalele sunt deschise, tânțarii mor, monstrul dispare.

Nu te poți scăpa altfel decât prin propriile-ți puteri.

Vedeți și mlaștină.

VISE

Țânțarii din vise simbolizează de obicei anumite situații care ți s-au întâmplat în viața reală și pot fi legate de oameni care îți sug energia sau care încearcă să te folosească în orice fel. Interpretările acestor vise depind de contextul în care apar și de detaliile care le urmează.

Visezi că te uiți la un țânțar care te mușcă


Dacă te uiți la un țânțar care te mușcă într-un vis, înseamnă că cineva sau ceva elimină energie pozitivă din tine. S-ar putea să faci ceva care nu te împlinește sau ești într-o relație cu o persoană cu care nu ai prea multe în comun. Dacă cineva sau ceva te sufocă, te face anxios sau nervos, trebuie să scapi de el cât mai curând posibil.

Visezi mușcături de țânțari pe corp


Un vis în care vezi mușcături de țânțari pe tot corpul tău simbolizează o întâlnire inconfortabilă cu cineva care te-a rănit în trecut. Acesta poate fi un fost partener despre care nu mai ai o părere drăguță, din păcate, sau chiar un șef care te-a concediat chiar dacă nu meritai. Oricum, acest eveniment te-ar putea zgudui atât de tare încât te vei gândi zile întregi la vremuri grele trecute.

Visezi că te mușcă un țânțar


Dacă visezi că țânțarii te mușcă, înseamnă că te confrunți cu probleme complexe în viața reală sau încerci să te aperi de cineva sau de ceva, dar nu reușești. S-ar putea să fii înconjurat de oameni necinstiți care văd doar câștigul personal în a petrece timpul cu tine. Vor fi cu tine atâta timp cât vor putea obține ceva din asta. Cu toate acestea, odată ce te vor folosi, vor dispărea complet din viața ta.

Visezi că țânțarii te persecută


Când un țânțar te persecută într-un vis și încearcă să te muște, asta simbolizează o fraudă. Cineva va încerca să înșele și să profite de tine pentru a-și atinge obiectivele. Vei deveni țapul ispășitor al acelei persoane doar pentru că nu ai conștientizat la timp ce se întâmplă. Ascultă sfaturi de la oameni cărora le pasă de tine și depărtează-te de cei ale căror intenții nu sunt clare. Nu lăsa vorbirea dulce a cuiva să te bage într-o capcană din care îți va fi greu să ieși.

Visezi țânțari care zboară


Acest vis înseamnă că intrigile oamenilor mărunți vă pun pe nervi pentru că hrana sufletului lor este să vorbească urât despre alți oameni. Ai fost și tu victima lor. Acesta este și motivul pentru care încerci să eviți compania lor cu orice preț. Bârfele te epuizează și crezi că numai oamenii care nu sunt mulțumiți de propria lor viață pot răspândi zvonuri despre alții.

Visezi un roi de țânțari


Un vis în care un roi de țânțari te atacă înseamnă că va trebui să faci ceva ce nu-ți place. Există șansa ca șeful tău să-ți dea o sarcină dificilă, cum ar fi să decizi pe cine să concediezi în perioada următoare. Îți vei da seama că pentru ca șefii tăi să aibă încredere în tine nu este deloc ușor. Asta implică adeseori să faci lucruri pentru care colegii tăi se vor supăra.

Visezi că omori țânțarii


Uciderea țânțarilor într-un vis înseamnă că va trebui să depășești multe obstacole și provocări pentru a-ți găsi fericirea. Încă nu ești sigur ce vrei de fapt de la viață și nu ai obiective clare sau un plan făcut despre cum să le realizezi. Toate acestea sunt confuze și nu poți face nimic pentru a-ți pune viața în ordine. Cu toate acestea, vei realiza ce te face fericit după toate acele probleme și griji. Ba mai mult, vei și reuși să atingi fericirea.

Visezi larve de țânțari


Dacă vezi larve de țânțari într-un vis, asta simbolizează mici probleme pe care le vei rezolva cu ușurință. Cu toate acestea, ar trebui să dedici puțin mai mult timp și atenție problemelor pe care le împingi constant sub covor. Există ceva cu care nu vrei să te confrunți și care ți-ar putea aduce probleme mult mai mari și situații dificile în viitor. Fă față unei singure obligații la un moment dat din mers, dar nu evita să te confrunți cu lucrurile care sunt dificile, supărătoare și înfricoșătoare.

Visezi la intrarea casei tale un țânțar


Dacă visezi că încerci să omori un țânțar care se învârte în zadar prin casa sau apartamentul tău, asta simbolizează problemele familiei. Unul dintre apropriații tăi tot ajung constant în necazuri, ceea ce te afectează și pe tine. Ai încercat totul pentru a-i ajuta, dar nimic nu a funcționat. Deseori te gândești că ai renunța la ei dacă nu ar face parte din familia ta.

Visezi un țânțar negru


Țânțarii negri prezic o serie de evenimente nefericite care ar putea avea ca rezultat secrete si consecințe grave. Următoarea perioadă va fi foarte agitată și vei crede că nimic nu merge conform planului. Vei avea probleme cu finanțele, munca, iar situația de acasă nu va fi grozavă. O cantitate mare de stres te poate afecta negativ corpul și mintea. Din această cauză, este important să te asiguri că toate acestea nu îți pun în pericol sănătatea. Fii răbdător și curajos, deoarece doar așa poți depăși mai ușor criza.

Visezi un țânțar alb

Țânțarii albi simbolizează neliniștea in vise. Te afli în prezent într-o fază în care ți-ai atins toate obiectivele, dar încă mai lipsește ceva. Pentru a elimina asta de pe lista ta de lucruri de făcut, va trebui să fii extrem de răbdător și să iei decizii bune. Cu toate acestea, cel mai mare obstacol al tău în acest moment este că ai început să te îndoiești de cei dragi, ceea ce te face neliniștit. Le analizezi cuvintele și acțiunile, studiezi cum se comportă atunci când sunt în preajma ta și încerci să afli ce face acea persoană când nu este cu tine. Este normal într-o anumită măsură, dar îți afectează negativ starea mentală. Nu poți opri orice situație proastă care ți s-ar putea întâmpla. Este timpul să te relaxezi puțin.

Visezi un țânțar mare


Țânțarii uriași simbolizează oameni care încearcă să profite de tine sau să te saboteze. Acest lucru se aplică în special celor care au companii private. În acest caz, trebuie să ai grijă de asociații de afaceri care îți promit lumea, fără să se țină de cuvânt. Învață să citești oamenii sau să ceri sfaturi de la cei care se pricep la asta. Trebuie să știi că multe probleme vin cu banii, puterea și faima. De multe ori nu vei ști cine îți dorește binele și cine este alături de tine doar pentru a-și atinge obiectivele. Asta nu înseamnă că ar trebui să fii paranoic și sceptic cu toată lumea, dar fii atent și alege-ți cu prudență oamenii cu care lucrezi.

Visezi un țânțar mic


Un țânțar mic într-un vis care încă nu te poate mușca simbolizează vorbe mici. Vei avea șansa de a vorbi cu cineva de la care nu vei auzi nimic util sau de a învăța ceva nou. Îți vor spune despre viața lor, problemele lor, vor împărtăși sfaturi inutile și așa mai departe, așa că petrecutul timpului cu ei va fi doar o pierdere de timp.

Visezi un țânțar prins într-o pânză de păianjen


Acest vis înseamnă că te lupți cu un inamic mult mai puternic. Vorbim despre cineva sau ceva deasupra ta, indiferent dacă acesta este sistemul, sistemul de justiție sau o persoană puternică care ți-ar putea distruge viața dacă continui să te opui. Vei fi persistent în încercarea ta de a sparge rețeaua de minciuni sau înșelăciuni. Totuși asta va lăsa consecințe grave asupra ta atât în ​​ceea ce privește finanțele, cât și starea ta mentală.

Visezi țânțarii că bâzâie


Dacă simți acel sentiment inconfortabil când auzi un țânțar bâzâind lângă urechea ta într-un vis, mai ales dacă nu îl poți vedea, acesta este un semn că te vei încrede în persoana greșită. Ei vor împărtăși tot ce le spui și altor persoane, adăugând detalii suculente pentru a face povestea și mai interesantă. Cel mai rău pe care îl poți face în această situație este să încerci să negi astfel de acuzații pentru că nu vei pierde decât timpul și nervii prețios. Lasă praful să se așeze, iar oamenii vor găsi în curând un nou țap ispășitor și vor uita de tine și povestea ta.

Visezi un țânțar care îți zboară în gură


Dacă visezi un țânțar care îți zboară în gură, înseamnă că intri cu ușurință în prietenii și relații fără să știi nimic despre oamenii cu care ai de-a face. Nu ai nicio problemă să te deschizi față de ei, așa că de multe ori ajungi să fii rănit când conștientizezi că judecata ta a fost greșită. Citești oamenii extrem de prost, motiv pentru care crezi că nu pot avea intenții rele, deși experiența ta ți-a arătat contrariul.

Visezi un țânțar care îți zboară în ureche


Acest vis simbolizează vești proaste. Ai putea auzi că s-a întâmplat ceva rău unei persoane cu care ai fost într-o relație grozavă. Acesta poate fi un prieten din copilărie, părinții lor sau cineva pe care îl cunoașteți de mult timp.

Visezi un țânțar care îți zboară în nas


Când visezi un țânțar care îți zboară în nas, acesta este un semn că încerci să-ți schimbi persoana iubită în zadar. Ți se pare că nu este persoana de care te-ai îndrăgostit cu mult timp în urmă. Totuși, trebuie să accepți că oamenii se schimbă și să înveți să-i iubești așa cum sunt. Dacă această schimbare este ceva cu care nu poți face pace, indiferent ce presupune ea, acesta este un semn că relația sau căsnicia ta s-a încheiat.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă ați văzut sau ați ucis recent un țânțar, asta v-a făcut o impresie.

Postări relevante