Țelină - Simbolistica.com

Țelină

Țelină

MITOLOGIE

Dintre plantele aromate, umbelifere și întotdeauna verzi, cele mai cunoscute rămân țelina și pătrunjelul. Grecii o împleteau în cunune pentru a-i încorona pe învingătorii Jocurilor Istmice: tulpinile verzi ale țelinei doriene încununează fruntea învingătorului fericit (Pindar).

Jocurile istmice acordeau campionilor o coroană de țelină, ilustrată în dreapta.

Țelina simbolizează o tinerețe triumfătoare și veselă. Dacă juca un rol important într-o ceremonie de înmormântare, era doar pentru a indica starea de veșnică tinerețe la care defunctul avea acces.

Hades și Persefona, cu Persefona ținând o ramură de pătrunjel (sau poate țelină)

VISE

Visezi țelină


Dacă vezi țelină în vis, înseamnă că vei experimenta o bucurie neașteptată. Este posibil să aplici pentru a lucra într-o companie de succes, dar nu vei primi un răspuns mult timp. Te vei resemna cu faptul că nu va ieși nimic din asta. Cu toate acestea, vei primi în curând un telefon pentru un interviu cu ei, așa că vei începe cu entuziasm să te pregătești pentru acest eveniment important.

Visezi că mănânci țelină


A visa că mănânci țelină înseamnă că vei avea o poveste de dragoste. Probabil o cunoști pe acea persoană de ceva vreme, iar atracția dintre voi doi este evidentă încă de la început. Cu toate acestea, nu a fost un moment bun pentru a începe o relație, dar dorințele voastre vor fi aceleași în perioada următoare și vă veți putea înțelege fără prea multe cuvinte.

Visezi că alți oameni mănâncă țelină


Dacă altcineva mănâncă țelină în visul tău, înseamnă că vei scăpa de griji. Este posibil să fi avut o problemă de sănătate sau să fi fost îngrijorat de starea persoanei dragi. Oricum, situația se va îmbunătăți, așa că vei fi uşurat. Îți vei da seama în sfârșit că zicala „Sănătatea vine pe primul loc” nu este utopie, ci o propoziție de care trebuie să te ții.

Visezi că plantezi țelină


Să visezi că plantezi țelină înseamnă că ai o viață sănătoasă. Probabil că ai o grădină căreia îi dedici cea mai mare parte din timpul liber. Încerci să plantezi o plantă nouă în fiecare an, ceea ce îți îmbogățește nutriția. Acele activități îți oferă liniște și reprezintă o evadare ideală din obligațiile cotidiene.

Visezi că alți oameni plantează țelină


Dacă visezi că alți oameni planteaze țelină, este timpul să începi să faci mișcare și să schimbi felul în care mănânci. Te simți obosit și somnoros de mult timp, chiar dacă încerci să nu stai întins toată ziua sau să dormi până târziu. Cu toate acestea, nu arzi suficientă energie pe care o ai. Direcționeaz-o într-o activitate fizică. Acest lucru îți va afecta pozitiv aspectul fizic și starea mentală. Când vine vorba de mâncare, ai început să exagerezi, ceea ce ar putea avea consecințe grave asupra sănătății tale.

Visezi că tu cureți țelină


Când cureți țelina într-un vis, înseamnă că în curând vei întâlni pe cineva care îți va schimba perspectiva. Este cineva care trăiește diferit de tine și care te va uimi prin atitudinile sale. Vei dori să petreci mai mult timp cu aceasta pentru a-ți adapta modul de viață.

Visezi că alți oameni curăță țelină

Dacă visezi că alți oameni curăță țelină, înseamnă că vei oferi altcuiva o parte din munca ta de zi cu zi. Ești îngropat în muncă și treburile casnice, așa că nu ai timp să te odihnești. Îți vei da seama că membrii familiei tale se așteaptă să te ocupi de tot, așa că ai decis să împarți treburile casnice între ei, astfel încât să ai puțin timp pentru tine. Chiar dacă vor protesta la început, îți vor accepta sugestiile și îți vor lua o povară uriașă din spate.

Visezi că tai țelină

A visa că tai țelina înseamnă că ești într-o dispoziție proastă sau nervos. Ceva te-a doborât și nu poți găsi o modalitate de a te ridica. Ai adormit simțindu-te așa, așa că asta ți-a afectat visele. Chiar dacă este greu, încearcă să nu te gândești la lucruri negative sau obligațiile care te așteaptă a doua zi înainte de a merge la culcare. Găsește o modalitate de a te relaxa citind o carte, ascultând muzică încet sau urmărind un film romantic. Somnul nu te va afecta pozitiv dacă nu ai 8 ore de somn de calitate.

Visezi că alți oameni taie țelină

Un vis în care vezi pe altcineva tăind țelină înseamnă că ai rănit pe cineva neintenționat, dar nici măcar nu ești conștient de asta. Probabil ai glumit cu prietenul tău, dar nu i-a plăcut. Ai mers mai departe, dar au fost foarte ofensați să audă așa ceva de la tine. Acesta este doar un mesaj pentru a fi atent la ce spui și cui. Unii oameni pur și simplu nu le place să fie glumiți.

Visezi că folosești țelină

Dacă pregătești un fel de mâncare care necesită țelină, subconștientul te avertizează că este timpul să vizitezi un medic. Simți unele simptome de mult timp, dar te diagnostichezi singur și cauți medicamente pe internet. Trebuie să-ți dai seama că acesta nu este cel mai fiabil mod de a te ajuta, așa că ar trebui să ceri ajutor de la profesioniști. Cu cât faci asta mai devreme, cu atât sunt mai mici șansele să-ți pui grav sănătatea în pericol.

Visezi că alți oameni folosesc țelină

Dacă visezi că alți oameni fac un fel de mâncare folosind țelină înseamnă că te așteaptă momente frumoase alături de persoana iubită. Este posibil să decizi să îți aduni familia și prietenii împreună și să-i tratezi cu mâncare și băuturi bune, fără a avea vreo ocazie anume, cu excepția faptului că nu ai fost de mult timp în compania unor oameni care înseamnă foarte mult pentru tine.

Visezi țelină proaspătă

Visul despre țelină proaspătă simbolizează o bună dispoziție. Ți se vor întâmpla lucruri frumoase in viitor, care te vor face sa strălucești. Îți vei transfera energia pozitivă și altor persoane, ceea ce ar putea atrage atenția sexului opus. Dacă ești singură de mult timp, folosește această perioadă pentru a-ți găsi un partener potrivit.

Visezi țelină putredă

Dacă vezi țelină putredă în vis, înseamnă că unul dintre planurile tale va eșua. Este posibil să fi plănuit să-ți schimbi mașina, locul de muncă sau locuința, dar va trebui să renunți la acel vis. Îți vei da seama că acum nu este momentul potrivit pentru asta și vei continua să aștepți oportunitatea ta.

Visezi că tu cumperi țelină

A visa că tu cumperi țelină înseamnă că vei trece peste mândria ta, pentru a păstra alături pe cineva pe care îl iubești. Probabil că este partenerul tău care a făcut ceva ce nu-ți place. Vei decide să-l ierți, pentru a-ți salva căsătoria sau relația.

Visezi că tu vinzi țelină

A vinde țelină într-un vis înseamnă că ar trebui să încetezi să te amesteci în viața altor oameni. Dăruiești constant sfaturi prietenilor și familiei, dar nu ești în stare să-ți organizezi viața. Întreabă-te cum este posibil să știi ce ar trebui să facă alții, dar nu să îți dai sfatul potrivit.

Visezi că dai țelină

Dacă visezi că dai cuiva țelină înseamnă că ai un admirator secret. Cineva te place, dar îi este frică să te abordeze. Este posibil să fi avut ocazia să vorbești cu acea persoană, dar nu ai observat semnalele pe care ți le-a dat.

Visezi că primești țelină în dar

Dacă visezi că primești țelină cadou, acesta este un avertisment pentru a-ți urmări gura. Nu împărtăși cu toată lumea secretele, planurile și dorințele tale, pentru că cineva din împrejurimi nu este prietenul tău adevărat.

Semnificațiile viselor pot fi mai simple. Dacă ați folosit recent țelină pentru a pregăti un fel de mâncare, asta se poate să vă fi făcut o impresie.

Postări relevante