O-Mikuji - Simbolistica.com

O-Mikuji

O-Mikuji

Vizitatorii templelor șintoiste pot, dacă plătesc o mică sumă de bani, dobândi dreptul de a zgâlțâi o cutie cilindrică în care se află mai multe bețișoare.

Un altar Shinto (神社, însemnând: „locul zeului(lor)”) este o structură al cărei scop principal este de a adăposti („consacra”) unul sau mai mulți kami. Cea mai importantă clădire a sa este folosită pentru păstrarea în siguranță a obiectelor sacre și nu pentru închinare. Deși în engleză se folosește un singur cuvânt („hrine”), în japoneză, sanctuarele șintoiste pot purta oricare dintre multele nume diferite, neechivalente, cum ar fi gongen, -gū, jinja, jingū, mori, myōjin, -sha, taisha, ubusuna sau yashiro.

Cel ce izbutește să scoată un bețișor, citește numărul scris pe el. Atunci, el capătă o hârtie tipărită, ce corespunde respectivului număr și pe care sunt scrise învățăminte sau preziceri.

Dacă are nenorocul ca acestea să fie rele, el, ca să conjure soarta, va pune hârtia pe creanga unui copac în incinta templului.

Turiștii străini se miră de aceea când văd în preajma templelor șintoiste japoneze copaci acoperiți de hârtiuțe. Hârtiuța este simbolul hazardului, de care atârnă soarta oamenilor. Cuvântul kuji înseamnă tragere la sorți. Această soartă poate fi influențată cumva de forțele necunoscute pe care hârtiuța încearcă să le fixeze sau, dacă sunt rele, să le exorcizeze în copacul sacru.

Pentru mai multe detalii referitoare la această practică, accesați acest link.

Postări relevante