Șoarece - Simbolistica.com

Șoarece

Șoarece

MITOLOGIE

Simbolismul șoarecelui este centrat pe ideea de a avea capacitatea de a realiza orice în viață, indiferent de dimensiunea ta. Este un spirit prezent în multe povești și mituri și are diverse semnificații pozitive și negative.

În mitologia greacă, șoarecele este privit ca o ființă sacră datorită puterii sale de a se adapta la orice condiții, cum ar fi un Dumnezeu puternic. Șoarecii sunt, de asemenea, văzuți ca profeți ai vremii.

Șoarecii au o legătură profundă cu Pământul datorită plăcerii lor de a săpa gropi și de a merge în subteran. Acest lucru îi face să fie legați de elementul Pământ și face referire la lumea spiritelor către care se spune că călătoresc prin aceste tuneluri.

Dar să nu uităm de aspectele negative pe care le poate simboliza, pentru că șoarecele poate fi un semn de boală și moarte.Au fost implicați în urgii devastatoare cauzate de lipsa de igienă socială. Spiritul animal șoarecelui îi învață pe oameni să aibă grijă de ei înșiși pentru a scăpa de boli.

Simbolism în cultura amerindiană

Ce reprezintă șoarecii în cultura nativilor americani? Simbolul șoarecelului este despre mica creatură capabilă de multe lucruri, în ciuda dimensiunii sale. Sunt priviți ca niște curajoși și perseverenți, ei putând reuși acolo unde alții nu ar putea.

În unele triburi, semnificația șoarecelui este de vrăjitorie, cum ar fi în tribul Tlingit. În ceea ce privește tribul Hopi, este folosit ca animal de clan și se numește Pisha.

Simbolismul oriental al șoarecelui

Este un animal timid și alert care poate evita rapid orice situație suspectă. Definiția șoarecelui ca semn zodiacal este a unei persoane creative care se poate adapta oricăror circumstanțe.

Acest animal este văzut și ca un mesager al lui Dumnezeu, având puterea de a comunica cu lumea spiritelor și de a face predicții.

În antichitate, șoarecele era venerat în China ca un zeu care putea oferi succes și prosperitate în schimbul diferitelor sacrificii. Ninkilim este zeul mesopotamien al șoarecilor căruia fermierii se roagă să țină rozătoarele departe de câmpurile de cereale.

Simbolismul creștinismului legat de șoarece

Sensul spiritual al șoarecelui în Biblie este acela al unui animal necurat, care nu este conceput pentru a fi consumat.

Șoarecii sunt prezenți ca o ciumă care i-a infectat pe egipteni în timpul lui Moise. Au fost trimiși să distrugă cerealele oamenilor și chiar casele. Chiar și așa, egiptenii au recunoscut aceste creaturi ca rezultat al creației lui Dumnezeu și, totuși, le-au respectat.

O altă intervenție divină prin șoareci este prezentă în momentul în care asirienii au încercat să cucerească Ierusalimul. Este prezentat ca un Înger care a protejat acest tărâm de război. De fapt, un șoarece a infestat cu ciumă taberele asiriene și le-a distrus armele, lăsându-le inofensive și obligate să se retragă.

Simbolismul african al șoarecelui

O poveste populară africană descrie semnificația spirituală a unui șoarece ca fiind prost și arogant. Povestea ilustrează un șoarece asemănător unui copil care se consideră cel mai puternic animal din savană. Apoi pleacă în căutarea elefantului pentru a-și dovedi puterea și întâlnește alte animale pe drum. După ce se laudă că a căutat elefantul și puterea lui, animalele fug din cauza fenomenelor meteorologice, însă șoarecele crede că el a fost motivul fricii lor, nu vremea. La întâlnirea cu rivalul său, elefantul abia îl vede și îl spală cu atuul său. Într-un final, șoarecele se trezește și se mai gândește că ar fi câștigat confruntarea cu animalul cel mare dacă nu ar fi fost „potopul natural” care l-a luat.

În Egipt, spiritul șoarecelui simbolizează distrugerea și o ființă strălucitoare datorită capacității sale de a alege cea mai bună pâine și cereale.

O superstiție a șoarecilor din Nigeria vorbește despre o modalitate de a vrăji pe cineva trimițând un șoarece în locul tău sau transferându-ți sufletul în el. Ritualul are loc apoi pe acoperișul casei țintei.

VISE

Visezi un șoarece


Dacă vezi un șoarece într-un vis, acesta este un avertisment de a avea grijă față de hoți. Există șansa să fii victima unui jaf, după care vei rămâne fără multe bunuri pe care le-ai adunat. Vei avea dificultăți să accepți tot ce s-a întâmplat și ai nevoie de mult timp pentru a începe să funcționezi din nou, dar mai precaut de data aceasta.

Visezi că ai un șoarece ca animal de companie


A visa că ai un șoarece de companie înseamnă că ești înconjurat de oameni răi. Motto-ul tău este: ține prietenii aproape, dar dușmanii mai aproape. În acest fel, știi tot ce fac ei și ai o șansă mai mare să le strici planurile. Te-ai săturat să te prefaci că totul este bine când ești în preajma unor astfel de oameni uneori, dar acesta este sacrificiul pe care trebuie să-l faci.

Visezi să omori un șoarece


Când visezi să omori un șoarece, înseamnă că îți vei învinge concurența. Ești o persoană care investește mult în tine și în cunoștințele tale, ceea ce îți dă un sentiment de siguranță. Calitățile tale sunt evidențiate imediat, iar superiorii tăi încearcă mereu să te aibă în echipa lor.

Visezi un șoarece mort


Un șoarece mort într-un vis simbolizează lipsa de creativitate și capacitatea diminuată de a rezolva o problemă sau un conflict. Probabil te-ai certat cu cineva, dar nu ai avut suficiente aptitudini diplomatice pentru a rezolva problema. Ești prea încăpățânat să dai înapoi chiar și atunci când ești total de acord cu cealaltă parte.

Visezi un șoarece mare


Un șoarece mare într-un vis înseamnă că ai lăsat o mică problemă să se transforme într-o îngrijorare uriașă din cauza lipsei de inițiativă pentru a o rezolva. Faptul că ai ales să nu te ocupi de asta se va întoarce în curând împotriva ta. Fă ca această situație să fie un exemplu despre cum să nu acționezi în viitor.

Visezi un șoarece mic


Un șoarece mic într-un vis simbolizează natura ta prea conciliantă. Pentru a evita conflictul, vei renunța la atitudinile și opiniile tale, chiar dacă conștiința ta devine neliniștită. Unii oameni sunt conștienți de defectele tale și profită de ele cu succes. Dacă vrei să obții ceva în viață, va trebui să te ridici mai des.

Visezi niște șoareci


Dacă vezi o grămadă de șoareci, un cuib sau un așternut al acelor rozătoare, înseamnă că ești înconjurat de oameni care doresc să-și atingă interesele și obiectivele prin tine. Ei profită de influența, puterea și reputația ta pentru a obține ceea ce au nevoie. Dacă lași să se întâmple asta în continuare, ei te-ar putea răni foarte mult.

Visezi o gaură pentru șoarece


O gaură pentru șoarece într-un vis este un semn că cheltui prea mult timp și energie pentru lucruri banale. În timp ce ai de-a face cu lucruri mărunte, problemele mari se adună și amenință să te pună în pericol. Nu poți lăsa o problemă benignă să-ți atragă atenția pentru că trebuie să te gândești ce să faci pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

Visezi un șoarece alb


Un șoarece alb într-un vis înseamnă că va trebui să înfrunți numeroase obstacole și provocări pentru a-ți atinge obiectivul. Succesul tău va depinde de creativitatea și disponibilitatea ta de a experimenta pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă pentru o problemă. Cu toate acestea, este important să fii perseverent și motivat, deoarece acesta este modalitatea de a obține ceea ce îți dorești.

Visezi un șoarece negru


Un șoarece negru nu este un semn bun în vise, din păcate. Adesea simbolizează boala în familie. Ai grijă de tine și de sănătatea oamenilor pe care îi iubești. Chiar și o răceală obișnuită sau o gripă te-ar putea afecta serios dacă sistemul tău imunitar nu este pregătit să lupte împotriva microorganismului care îl atacă.

Visezi că fugi de un șoarece


A fugi de un șoarece într-un vis înseamnă că ești predispus la probleme exagerate. Viața ta este o emisiune TV dramatică care constă din mai multe episoade. Cei dragi sunt obișnuiți cu comportamentul și reacțiile tale, dar astfel de obiceiuri îți pot cauza probleme la locul de muncă. Niciun șef nu vrea un angajat care intră în panică după fiecare greșeală, în loc să încerce să găsească o modalitate de a o remedia.

Visezi că urmărești un șoarece


A urmări un șoarece într-un vis este un semn că nu ești deosebit de eficient în rezolvarea problemelor în ultima vreme. Nu vezi imaginea de ansamblu pentru că ești concentrat doar pe un singur lucru, motivul din cauză căruia nici nu poți găsi o soluție adecvată. Poate ar trebui să ceri sfaturi de la cineva în care ai încredere. O a doua opinie ar putea oferi o nouă lumină asupra problemei tale.

Visezi că alți oameni urmăresc un șoarece

Când vezi pe altcineva urmărind un șoarece într-un vis, înseamnă că va trebui să ai de-a face cu oameni iresponsabili și neprofesioniști. Probabil că vei lucra cu o echipă la un singur proiect, dar nu toți membrii vor arăta voința, dorința și efortul de a face sarcina cât mai bine.

Visezi că prinzi un șoarece


Dacă visezi să reușești să prinzi un șoarece, înseamnă că în sfârșit ești gata să faci față unei probleme pe care o împingi sub covor de prea mult timp. Ai ignorat-o pentru că nu ai avut puterea și curajul să îi faci față. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă și vei avea mai multă încredere, voință și dorință de a o rezolva în sfârșit.

Visezi că hrănești un șoarece


Hrănirea unui șoarece într-un vis înseamnă că tu crezi că ești mai bun decât alți oameni în toate sensurile acestui cuvânt. Ești conștient de calitățile tale, dar îți place și să le exagerezi în timp ce îi subestimezi pe ceilalți. Aroganța ta se va întoarce împotriva ta mai devreme sau mai târziu. S-ar putea să nu crezi în karma și puterea ei, dar este dovedit că ceea ce vine în jur se învârte. Nu face altora ceea ce nu vrei să-ți facă în viitor din cauza asta.

Visezi că alți oameni hrănesc un șoarece


Când vezi pe altcineva hrănind un șoarece într-un vis, înseamnă că aroganța cuiva te va surprinde. Vei avea șansa să cunoști pe cineva pe care l-ai admirat mereu, dar atitudinea lui te va dezamăgi. Îți vei da seama că i-ai idolatrizat și că o astfel de persoană nu merită respectul tău.

Visezi un șoarece într-o cușcă


Un șoarece într-o cușcă înseamnă că nu ar trebui să te bucuri de victoria ta, deoarece va fi de scurtă durată. Euforia te-ar putea face să te simți mulțumit și plin de bucurie din cauza asta, dar dacă nu continui să lupți, acea victorie nu va însemna mare lucru pentru tine. O bătălie bună nu face război.

Visezi un șoarece în patul tău


Dacă visezi un șoarece în patul tău, înseamnă că este timpul să ieși din umbra cuiva. Te ascunzi în spatele altor oameni din cauza nesiguranțelor și complexelor adânc înrădăcinate. Nu poți să faci progrese sau să obții succesul la care te gândești constant, tocmai din cauza asta. Numai după ce arăți lumii calitățile, abilitățile și cunoștințele tale, vei putea conta pe respectul tuturor.

Visezi un șoarece în dulapul tău


Dacă visezi că găsești un șoarece în dulapul tău, înseamnă că ar trebui să eviți oamenii care nu-ți insuflă încredere. Probabil că ai întâlnit recent pe cineva ale cărui intenții nu sunt încă clare pentru tine. Din această cauză, nu vorbi cu acea persoană despre planurile, temerile și ideile tale până nu te asiguri că poți avea încredere în el.

Visezi un șoarece prins


Un vis în care vezi unul sau mai mulți șoareci prinși într-o capcană pentru șoareci simbolizează o îmbunătățire a situației tale financiare. Există șansa să ai ocazia să faci mai mulți bani sau să obții succes în compania pentru care lucrezi. Cei care au afaceri private ar putea face o afacere profitabilă în curând.

Visezi că eliberezi un șoarece


Când visezi că eliberezi un șoarece dintr-o capcană pentru șoareci, înseamnă că vei rata o oportunitate bună de afaceri, deoarece este împotriva codului tău moral. Ești o persoană cu opinii care încearcă să facă totul corect. Cineva iți va oferi un job care nu este in totalitate conform legii, dar tu vei spune nu, indiferent de bani.

Visezi o pisică care urmărește sau mănâncă un șoarece


Acest vis înseamnă că trebuie să-ți arăți dinții dușmanilor ascunși și cunoscuți. Ai lăsat oamenii să te umilească pentru că nu te-ai apărat. Din cauza asta, toată lumea crede că ești un laș care nu știe să răspundă. Ești mult mai mult decât ceea ce spun alții despre tine și este timpul să-l arăți.

Visezi un șarpe care urmărește sau mănâncă un șoarece


Când vezi un șarpe mâncând un șoarece, înseamnă că tu crezi că te-ai născut la momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Sistemul de valori și modul în care funcționează societatea nu îți sunt deloc familiare. De fiecare dată când trăiești o nedreptate, devii deprimat și te întrebi de ce se întâmplă așa ceva. Felul tău de a gândi, îndoielile și temerile nu îți vor aduce nimic pozitiv. Va trebui să te adaptezi la situație și să înveți să „înoți” odată cu ea.

Visezi o pasăre care urmărește sau mănâncă un șoarece


Un vis în care vezi un vultur sau o altă pasăre mâncând un șoarece sau purtând-o în gheare înseamnă că ai un inamic puternic. Ai călcat pe degetele cuiva și acum trebuie să faci față. Dacă ai dreptate, nu renunța la obiectivul tău. Totuși, dacă nu ești, întoarce-te înainte ca bătălia să-ți distrugă viața.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă ați văzut sau ați ucis recent un șoarece, acesta v-a făcut o impresie.

Postări relevante