Șacal - Simbolistica.com

Șacal

Șacal

MITOLOGIE

Șacalul este cel care urlă a moarte. El dă târcoale cimitirelor și se hrănește cu hoituri. Este un animal de rău augur precum lupul.

În iconografia hindusă, șacalul este călărit de Devi, care apare sub o înfățișare sinistră. Anumite texte de aceeași origine fac din șacal un simbol al poftei, al lăcomiei, al cruzimii, al senzualității, adică al exacerbării sentimentelor și senzațiilor.

Devī este cuvântul sanscrit pentru „zeiță”; forma masculină este deva. Devi și deva înseamnă „ceresc, divin, orice de excelență” și sunt, de asemenea, termeni specifici de gen pentru o zeitate în hinduism.
Conceptul și reverența față de zeițe apar în Vede, care au fost compuse în jurul mileniului al III-lea î.Hr. Cu toate acestea, ei nu joacă un rol vital în acea epocă. Zeițe precum Lakshmi, Parvati, Durga, Saraswati, Sita, Radha și Kali au continuat să fie venerate în epoca modernă.. În plus, Devi și forma ei primară, Parvati, sunt considerate centrale în tradițiile hinduse ale Shaktismului și Shaivismului.

Șacalul a fost considerat drept simbolul zeului egiptean Anubis. Despre acesta se credea că se întrupează într-un câine sălbatic și de aceea, de obicei, este reprezentat cu cap de șacal.

Anubis este zeul care se îngrijea de morți, veghind asupra ritualurilor funerare și a călătoriei pe lumea cealaltă, era numit stăpânul necropolei. Cel mai celebru sanctuar al său se afla la Cynopolis, în traducere liberă: cetatea câinilor. Acest câine-șacal psihopomp simbolizează moartea și prebigirea defunctului, până să ajungă la valea nemuririi. În ciuda unor analogii superficiale, el nu trebuie confundat cu Cerberul din Infernul grecesc.

În realitate, adevăratul șacal nu exista în Egipt. Aici era vorba, de fapt, de niște câini vagabonzi, animale care semănau întrucâtva cu lupii, pentru că aveau urechile mari și ascuțite, botul prelung, picioarele subțiri și coada stufoasă și lungă. Ei erau renumiți pentru iuțeala agresivă și puteau fi întâlniți prin munți și cimitire.

VISE

Când ai un vis cu șacal, este un semn al vremurilor dificile care urmează și că lucrurile se pot schimba drastic în viața ta. Acest animal spiritual care apare în viziunea ta îți cere să te pregătești pentru ceea ce urmează și să fii apt să te adaptezi la orice ți-ar arunca viața. A avea această viziune ar putea însemna, de asemenea, că pericolul sau amenințarea se ascunde undeva în viața ta.

Dacă șacalul te-a atacat în vis, ar fi indicat să fii atent la oamenii din jurul tău și la lucrurile care se întâmplă în viața ta. Cineva apropiat s-ar putea să nu fie cine spune că este.

De asemenea, un vis ce are legătură cu șacalul poate deservi ca memento că noi oportunități vor apărea în viața ta foarte curând și, prin urmare, ar trebui să profiți de ele cât mai repede posibil. Dacă nu reacționezi repede, altcineva îți va fura strălucirea.

A avea un vis cu un șacal mort este un indiciu al prosperității și succesului în proiectele tale în derulare. Așa că ține pasul cu determinarea pentru că în sfârșit va da roade.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă recent ați văzut, auzit o cioară, aceasta v-a lăsat o impresie.

Postări relevante