Mărar - Simbolistica.com

Mărar

Mărar

MITOLOGIE

Mărarul este un simbol al întineririi spirituale. Adepții cultului lui Sabazios, vechiul Dionysos al Frigiei, se împodobeau cu mărar.

Sabazios este călărețul și zeul tată al cerului al frigienilor și al tracilor. În limbile indo-europene, cum ar fi frigiana, elementul -zios din numele său derivă din dyeus, precursorul comun al latinei deus („zeu”) și al Greciei Zeus. Deși grecii l-au interpretat pe Phrygian Sabazios atât ca Zeus, cât și ca Dionysos, reprezentările lui, chiar și în epoca romană, îl arată mereu călare, ca un zeu călăreț nomad, mânuind toiagul său caracteristic de putere.

Chiar după spusele lui Pliniu, mărarul avea proprietatea de a limpezi vederea și, în plus, mâncând din el, șerpii obțineau puterea miraculoasă de întineri periodic.

Bogatul mărar cu arome amețitoare răul spiritual îl alungă. ( Matthieu de Vendôme, sec XIII)

VISE

Visezi că vezi mărar

Dacă vezi mărar într-un vis, înseamnă că vei avea în sfârșit suficient timp pentru a petrece timp cu familia și prietenii tăi. Ai avut multe obligații în ultima vreme, așa că nu ai avut timp să le petreci cu oamenii pe care îi iubești. Asta s-ar putea schimba în curând.

Visezi că mănânci mărar

Dacă visezi să mănânci mărar, este posibil să-ți dai seama că relația sau căsnicia ta nu este așa cum ți-ai imaginat-o. Comunicarea proastă și lipsa de încredere între tine și partenerul tău ar putea fi motivul principal al unui divorț sau al unei despărțiri. Dacă îți pasă de ei, va trebui să lucrezi mult la relația ta.

Mărarul uscat într-un vis avertizează asupra problemelor. Te-ai putea confrunta în curând cu o mare problemă, așa că fii bine pregătit.

Postări relevante