Orhidee - Simbolistica.com

Orhidee

Orhidee

MITOLOGIE

În China antică, orhideele erau asociate sărbătorilor de primăvară fiind folosite pentru alungarea influențelor nocive. Dintre acestea, și trebuie să o menționăm, cea mai importantă era sterilitatea.

Orhideea, așa cum o indică numele său din greacă orchis ( testicul), este un simbol al fecundării.

De altfel, tot în China, orhideea oblăduiește nașterea și este o garanție a paternității. Moartea unui copil, concepută ca a avea loc sub influența sa, survine la tăierea florilor. Ea este în fapt o floare tulbure, care ia înapoi ceea ce dăruiește.

Totuși, frumusețea florii face din ea simbolul perfecțiunii și al purității spirituale.

VISE

Visarea orhideei exotice scoate la suprafață frumusețea și sensibilitatea ta profundă. Orhideele te pot transporta în alt loc și în alt timp. Îți pot oferi timp liber de la grijile ce însoțesc problemele de zi cu zi.

Este posibil să ai îndoieli cu privire la deciziile recente. O orhidee este un semn pozitiv că ai luat decizii bune sau ai făcut alegeri înțelepte. Orhideele pot însemna, de asemenea, că există lucruri pe care le regreți. Poate dorești să clarifici lucrurile despre acestea.

Orhideele reprezintă fertilitatea, dragostea, atenția și frumusețea.

Orhideele roz aduc har și bucurie în viața ta. Ele amintesc de feminitate și inocență pură. Verdele reprezintă sănătatea bună și o viață lungă, precum și faima și averea de-a lungul vieții tale.

Orhideele violet simbolizează respectul și admirația, precum și regalitatea.

Albastrul nu este o culoare naturală pentru orhidee. Ele sunt nuanțate în acea culoare, așa că văzându-le aduce raritate în viața ta. Dar, fii în gardă, pentru că ele pot masca un fel de minciuni în jurul tău.

Orhideele albe amintesc de inocență și puritate, precum și de respect și umilință. Îți pot aminti să fii mai recunoscător, acest gest ajutând oricum fluxul de prosperitate în viața ta.

Roșul este culoarea pasiunii și a dorinței care poate alimenta puterea și curajul de a-ți afirma adevărul.

Galbenul aduce fericire și prieteni, în timp ce orhideele portocalii pot însemna că ești prea îndrăzneț. Ai oare prea multă mândrie?

Postări relevante