Iederă - Simbolistica.com

Iederă

Iederă

MITOLOGIE

Iedera este una din podoabele obișnuite ale lui Dionysos, având caracteristic culoarea verde în orice anotimp. Ea simbolizează permanența puterii vegetative și a permanenței dorințe. Numeroase tanagre sunt ornamentate cu frunze și bobițe de iederă, asigurând celor ce le aveau protecția zeului pe care-l reprezentau.

Să fi fost oare acesta motivul pentru care iedera a devenit un simbol feminin, relevând nevoia de protecție?

Dionysos se servea de iederă ca de vița de vie, pentru a trezi un delir mistic la femeile care-i refuzau cultul. Odată cuprinse de efluviile zeului, așa cum au fost de pildă Minyadele, acestea alergau după bacante în munți.

Iedera era de asemenea consacrată lui Attis, de care Cibele, zeița pământului și a recoltelor, era îndrăgostită. Ea reprezenta ciclul veșnic al morții și al renașterii, mitul veșnicei reîntoarceri.

Vedeți și Bacante, Cibele, Dionysos.

VISE

Visezi iederă


Dacă vezi iedera într-un vis, înseamnă că îți vei face noi prieteni. Vei ieși des și vei întâlni oameni care ți se vor părea interesanți în perioada următoare. Veți avea interese similare și le vei putea vorbi despre orice. Îți va fi mai ușor să te încrezi în ei pentru că nu te cunosc și îți vor putea spune obiectiv ce cred. Vei simți că îi cunoști din totdeauna.

Visezi că plantezi iederă


Visul de a planta iedera simbolizează fidelitatea. Relația sau căsnicia ta se bazează pe baze solide, așa că tot ceea ce faci te va uni și mai mult cu partenerul tău. Nu vor exista secrete între voi și veți împărtăși lucruri bune și rele unii cu alții. Devotamentul vostru va fi prezent mai ales în situațiile dificile când veți funcționa ca o echipă.

Visezi semințe de iederă


Aceste vise sunt rare, deoarece majoritatea oamenilor nu pot recunoaște tipul de semințe pe care le văd în vis. Dacă reușești să o faci, înseamnă că în sfârșit te vei distanța de cineva care îți afectează negativ starea de spirit. Simți că prietenul tău din copilărie a răspândit energie negativă de ceva vreme, ceea ce te frustrează, dar nu vrei să rupi o prietenie atât de lungă. Cu toate acestea, vei decide să te înconjori de oameni care gândesc pozitiv, ceea ce va fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat vreodată.

Visezi frunze de iederă


Dacă vezi frunze de iederă într-un vis, asta simbolizează nevoia ta de relații sincere cu oamenii apropiați. Este posibil să fi fost înșelat de multe ori înainte când vine vorba de parteneri și prieteni, așa că ai nevoie de o oază de liniște, care să fie formată doar de cei care te iubesc și te respectă cu adevărat. Cu toate acestea, viața nu este ideală și este adesea plină de incertitudini, ceea ce înseamnă că abia aștepți ca acele relații și prietenii să se întâmple. Oferă-le oamenilor o șansă să-ți arate că nu sunt răi, altfel, ai putea rămâne singur.

Visezi floare de iederă


Floarea de iederă într-un vis simbolizează o îndoială. Este posibil să ai niște relații neclare cu anumite persoane. Chiar dacă vrei să se rezolve asta, mândria ta nu te va lăsa să faci primul pas pentru a te împăca cu ei. Va trebui să-ți învingi ego-ul și să-ți iei povara de pe piept.

Visezi fructul de iederă


Fructul iederei simbolizează dezamăgirea față de cineva pe care îl iubești sau îl respecți. Îți vei da seama că nu sunt așa cum crezi tu că sunt. Acea persoană este probabil colegul tău de serviciu sau un șef în al cărui profesionalism și expertiză ai crezut cu tărie. Își vor arăta adevărata față cu acțiunile și cuvintele și își vor pierde credibilitatea în ochii tăi.

Visezi că tu tai iederă


Dacă visezi să tai iedera, înseamnă că vei întâlni o persoană interesantă ale cărei convingeri și idei te vor uimi. Îți vei da seama că este posibil să privești lucrurile dintr-un unghi complet diferit și vei dori să petreci mai mult timp cu această persoană. Este chiar posibil ca prietenia să se transforme în ceva mai mult decât atât.

Visezi că cineva taie iederă


Când visezi oameni care taie iedera, înseamnă că vei fi expus la multe influențe exterioare negative în drumul tău spre succes. Oamenii din împrejurimile tale vor încerca să te convingă în afara intențiilor tale, sub scuza că știu ce este mai bine pentru tine. Vei trăi multe situații neplăcute în perioada următoare, așa că va trebui să lupți pentru lucrurile pe care ți le dorești.

Visezi că arzi iederă


A visa că arde iedera înseamnă că nu ești capabil să schimbi unele lucruri din viața ta. Asta te împovărează în acest moment, deoarece ești obișnuit să ai totul sub control. Cu toate acestea, există ceva asupra căruia nu poți avea un impact în această perioadă și, de îndată ce vei face pace cu el, vei accepta noua situație mai ușor.

Visezi că alții ard iederă


Când visezi că alți oameni ard iedera, subconștientul tău te avertizează să ai grijă de sănătatea ta. Ți-ai neglijat complet controalele regulate, spunându-ți că te simți bine. Cu toate acestea, unele simptome nu trebuie ignorate. Fă o programare și elimină orice îndoială, că ceva nu ar fi în regulă. Este timpul să scapi de vicii.

Visezi că iedera este împletită cu ceva


Acest vis simbolizează momente frumoase în căldura propriei case. În sfârșit, te vei simți bine printre membrii familiei tale, deoarece îți vei rezolva toate conflictele. Relația cu partenerul tău se va îmbunătăți pentru că ai lucrat la comunicarea ta și vei avea mai multă grijă de cei dragi.

Dacă visezi că rămâi blocat în ramuri de iederă, acesta este un avertisment pentru a fi atent în cine ai încredere. Cineva din împrejurimi se prezintă ca prietenul tău, ceea ce nu este adevărat. Deci, vorbește despre planurile, sentimentele și ideile tale numai celor în care ai cu adevărat încredere.

Visezi un perete acoperit de iederă


Când vezi un perete acoperit de iederă într-un vis, înseamnă că trebuie să lucrezi la relația ta cu un partener, dacă vrei să o ții în viață. Nu ești în relații bune în acest moment din cauza opiniilor, atitudinilor și planurilor diferite. Dacă intenționați să vă petreceți restul vieții cu acea persoană, faceți eforturi pentru a găsi un compromis.

Visezi iederă verde


Dacă vezi iederă verde în vis, asta simbolizează sănătatea bună și noroc în dragoste. Vei intra într-o perioadă potrivită din viața ta, așa că vei avea noroc în tot ceea ce faci. Te vei simți bine in propria ta piele si vei radia cu energie pozitiva, careva ajunge și la familia si prietenii tăi. Folosește această fază pentru a face planuri de viitor și depune efort să gânești pozitiv, pentru a le realiza.

Visezi iederă uscată


Dacă visezi iederă uscată, asta simbolizează mizeria. Este posibil să fii deprimat din cauza unei despărțiri sau să-ți fie dor de un prieten apropiat care s-a mutat în altă țară. În prezent, totul ți se pare inutil și simți că nu ai șansa să fii fericit. Cu toate acestea, trebuie să le oferiți ție și altora șansa de a găsi ceva pozitiv în toate acestea. Îndreaptă-te către lucruri care te fac fericit și petrece timp cu prietenii care te relaxează. Asta te va ajuta să treci mai ușor peste situația in care te afli.

Visezi o coroană de iederă


Visând o coroană făcută din iederă înseamnă că în curând îți vei da seama cine este adevăratul tău prieten și cine este cu tine doar din interes. Dacă porți coroana pe cap, este posibil ca cineva să te acuze de o faptă oribilă pe care nu ai comis-o.

Semnificațiile viselor pot fi mai simple. Dacă aveți iederă sau ați văzut-o, asta v-a afectat cu siguranță subconștientul și visele.

Postări relevante