Ierburi de leac - Simbolistica.com

Ierburi de leac

Ierburi de leac

MITOLOGIE

Pentru creștini, ierburile medicinale își trăgeau eficacitatea din faptul că fuseseră descoperite pentru prima oară pe Muntele Patimilor. Pentru antici, ele își datorau virtuțile curative faptului că fuseseră descoperite pentru prima oară de zei.

După Mircea Eliade, ierburile de leac își datorau importanța unui arhetip ceresc care este expresia arborelui cosmic. Locul mitic al descoperirii lor, deci al nașterii lor, este întotdeauna un centru, așa cum este Golgota, spre pildă.

Prin virtuțile care le sunt atribuite, ierburile de leac ilustrează această credință că orice vindecare este un dar divin, așa cum este tot ce se leagă de viață.

VISE

Visezi ierburi medicinale


Dacă vezi ierburi medicinale într-un vis, acesta este un avertisment asupra bolii viitoare. Există șansa să suferi de gripă care îți va epuiza tot corpul și vei avea nevoie de ceva timp pentru a reveni la normal. Îți va fi greu să accepți faptul că nu poți merge nicăieri și că trebuie să consumi alimente sănătoase doar pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Visezi că vinzi ierburi medicinale


A visa că vinzi ierburi medicinale înseamnă că vei face bani din nefericirea cuiva. Probabil faci ceva care necesită nervi de oțel și stomac pentru situații dificile. Indiferent cât de mult ai încerca să te obișnuiești cu asta și să devii imun la unele lucruri, adesea îți este greu să privești în ochi alții și să-ți lase conștiința.

Visezi că primești ierburi medicinale


Când visezi că primești ierburi medicinale, înseamnă că cineva are grijă de tine. Ești o persoană care poate spune cu mândrie că cei dragi îți oferă atenție și afecțiune. Ești obișnuit să fii tratat regește și să îți îndeplinești toate dorințele. Dacă cineva te respinge, ești capabil să acționezi deoarece acea persoană nu a făcut niciodată nimic bun pentru tine.

Visezi că oferi cuiva ierburi medicinale


Dacă visezi să dai cuiva ierburi medicinale, înseamnă că vei fi bogat. Ești o persoană muncitoare și știi să planifici sau să recunoști momentul potrivit pentru investiții mai mari. Îți construiești cariera cu multă răbdare, motiv pentru care vei avea multe oportunități în viitor de a câștiga bani așa cum ai fanteziat. Continuă să îți aștepți șansa deocamdată și crezi cu tărie că va veni.

Visezi că miroși ierburi medicinale


Mirosind ierburi medicinale într-un vis înseamnă că ești o persoană extrem de neîncrezătoare. Acesta nu este rezultatul unor experiențe negative din trecut, ci ceva cu care te-ai născut. Înainte să te hotărăști să te încredințezi cuiva, îi lași să intre în viața ta și asigură-te că îți dai seama ce fel de persoană este. Uneori chiar testezi oamenii pentru a decide dacă merită timpul, afecțiunea și dragostea ta. Chiar dacă astfel de trăsături sunt de dorit în lumea afacerilor, ele îți pot aduce multe probleme când vine vorba de viața privată sau amoroasă. Îți este greu să te deschizi față de oameni, motiv pentru care nu ai avut multe relații de dragoste lungi.

Visezi că alți oameni miros ierburi medicinale


Dacă vezi pe cineva mirosind ierburi medicinale într-un vis, înseamnă că ai respins pe cineva care și-a exprimat sentimentele. Nu erai pregătit pentru o relație și ai decis să-ți iei propriul drum. Te gândești adesea la acel eveniment și te întrebi dacă acea persoană a fost sufletul tău pereche, dar acum este prea târziu pentru a obține răspunsul la acea întrebare.

Visezi că tu cumperi ierburi medicinale


A cumpăra plante medicinale în vis este un semn că ești foarte generos când vine vorba de cei dragi. Ești capabil să cheltuiești tot ce ai pentru a-i face fericiți. Ești deosebit de sensibil când vine vorba de copii, așa că le cumperi zilnic cadouri pentru a-i face fericiți. Împărtășești cu bucurie tot ce ai cu oamenii pe care îi iubești, iar aceștia îl apreciază.

Visezi că furi ierburi medicinale


Furtul de ierburi medicinale într-un vis înseamnă că vei dezamăgi persoana iubită cu un singur gest sau atitudine. Acea persoană nu s-a așteptat la asta de la tine și va fi și mai dezamăgită după ce își va da seama că toate acestea nu au fost o neînțelegere și că ai spus ceea ce ai spus sau ai făcut ceea ce ai crezut că este corect. Există șansa ca relația ta să arate diferit imediat după acel eveniment.

Visezi că plantezi ierburi medicinale într-o grădină


Plantarea plantelor medicinale într-o grădină înseamnă că tu crezi în ideea ta și nu ai îndoieli când vine vorba de succesul la care visezi. Într-adevăr, rezultatele abia se văd și progresezi încet, dar speranța că totul va fi așa cum îți dorești într-o zi nu te părăsește. Oamenii care îți spun ca muncești prea mult te surprind, mai ales ca îți iubești meseria si știu ca îți va aduce mare profit intr-o zi.

Visezi că plantezi ierburi medicinale într-o oală


Când visezi să plantezi plante medicinale într-o oală, înseamnă că te-ai putea implica în ceva riscant în viitor. S-ar putea să investești bani în ceva sau îți vei transforma hobby-ul într-o afacere. Nu vei avea mari așteptări când vine vorba de asta, dar chiar și un mic profit îți va aduce mare bucurie și satisfacție.

Visezi că alți oameni plantează ierburi medicinale


Dacă vezi pe altcineva plantând plante medicinale într-un vis, înseamnă că ai putea susține ideile unuia dintre membrii familiei tale sau ale prietenilor. S-ar putea chiar să decideți să faceți afaceri împreună. Toată lumea spune că relațiile de afaceri și de familie nu ar trebui să se împletească, dar se va dovedi că sunteți parteneri grozavi cu timpul.

Visezi că tu culegi ierburi medicinale


Culegând ierburi medicinale într-un vis înseamnă că nu este nevoie să îți faci griji pentru sănătatea dumneavoastră sau a persoanei iubite. Probabil vei afla că totul este bine în curând și te vei putea relaxa. Totuși, această experiență neplăcută te va face să-ți schimbi prioritățile și unele obiceiuri proaste.

Visezi că alți oameni culeg ierburi medicinale


Dacă vezi pe altcineva culegând plante medicinale în visul tău, înseamnă că vei auzi vești bune din străinătate. Există șansa ca prietenul, ruda sau cunoștința ta să te anunțe că așteaptă un copil. Vei fi foarte bucuros. Visul poate prezice și vești bune cu privire la munca pe care o faci.

Visezi că usuci ierburilor medicinale


Uscarea plantelor medicinale într-un vis înseamnă că recompensa pentru efortul investit și munca grea va fi mult mai mică decât te-ai așteptat. Probabil că ai investit mult timp în ceva, dar profitul nu este așa cum ți-ai dori. Ai crezut că șeful tău își va arăta recunoștința prin generozitate, dar asta nu se va întâmpla.

Visezi că alți oameni uscă ierburi medicinale


Când vezi pe altcineva uscând plante medicinale în vis, înseamnă că te aștepți la prea mult într-o relație în care dai prea puțin. Crezi că ai investit suficient în relația ta cu un partener sau un prieten, dar nu este adevărat. Trebuie să accepți faptul că acelei persoane îi pasă mai mult de tine decât invers. Dacă vrei să-ți ții persoana iubită alături, va trebui să te schimbi.

Visezi că distrugi ierburile medicinale


Distrugerea plantelor medicinale într-un vis simbolizează distructivitatea. Nu ți-e bine în pielea ta în ultimul timp și se vede. S-ar putea să fii trist, dezamăgit sau deprimat din cauza a ceva, sau ți-e frică de ceea ce ne rezervă viitorul. A gândi așa înseamnă doar că-ți distrugi sănătatea mintală. Este timpul să găsești lucrurile care te fac cel mai mult fericit și să-ți dedici timpul lor. Lucrurile mici îți pot face viața mai frumoasă, așa că ține asta în minte.

Visezi că alți oameni distrug ierburile medicinale


Dacă vezi pe altcineva distrugând un câmp de ierburi medicinale, acesta este un semn că vei încerca să faci pe cineva să se simtă mai bine. Îți este greu să privești acea persoană suferind, așa că vei decide să faci totul pentru a o ajuta.

Visezi că arzi ierburi medicinale


Arderea unui câmp de ierburi medicinale într-un vis înseamnă că vei pierde o șansă mare. Există șansa să nu-ți dai seama de importanța acesteia sau să nu reușești să muncești suficient pentru a-l obține. Abia mai târziu îți vei da seama că ai făcut o greșeală, dar va fi prea târziu pentru a schimba ceva. Lăsați asta să vă învețe o lecție pentru viitor.

Visezi că alți oameni ard ierburi medicinale


Când vezi pe altcineva arzând ierburi medicinale într-un vis, înseamnă că în mod subconștient sufoci ambițiile cuiva. Partenerul tău al unuia dintre membrii familiei ar putea avea vise mari cu privire la munca pe care o face, dar tu nu crezi în asta și nu sprijini sau înțelegi suficient acea persoană. Este unul să crezi că nimic nu va ieși din munca lor, ci un lucru complet diferit să-i saboteze. Învață să recunoști diferența dintre aceste lucruri și vei ști cum să acționezi în anumite situații.

Visezi că mănânci ierburi medicinale


Dacă visezi că mănânci ierburi medicinale, acesta este un semn că ai grijă de sănătatea ta. Trebuie să ai ingrediente proaspete în bucătărie și să faci exerciții regulate. Crezi cu tărie că acele lucruri vor duce la o viață lungă și la o bătrânețe fără griji și de calitate.

Visezi că bei ceai de plante medicinale


Faptul că bei ceai făcut din plante medicinale într-un vis simbolizează o întâlnire plăcută viitoare cu oameni pe care i-ai întâlnit recent. S-ar putea să mergi într-o excursie sau în oraș cu cineva cu care nu comunici zilnic. Îți va fi teamă că nu ai destule subiecte de conversație, dar se va întâmpla invers. Vei câștiga în mod neașteptat un prieten de-o viață cu acea ocazie.

Visezi că faci de mâncare cu ierburi medicinale


Dacă visezi că faci de mâncare cu ierburi medicinale, înseamnă că vei organiza o petrecere sau vei găti cina pentru persoanele la care îți pasă. Ai avut multe obligații în ultima vreme și nu ai avut timp să le petreci cu oamenii pe care îi iubești. Ii vei aduna in același loc din cauza asta si te vei distra de minune. Acest lucru te va ajuta să îți reîncarci bateriile și să faci mai ușor față noilor provocări de afaceri sau personale viitoare.

Semnificațiile viselor pot fi mai banale. Dacă ați văzut, vândut sau primit recent ierburi medicinale, asta v-a făcut o impresie.

Postări relevante