Ghiocel - Simbolistica.com

Ghiocel

Ghiocel

Ghiocelul este o floare micuță, albă și parfumată. Acesta înflorește la sfârșitul iernii, anunțând astfel sosirea primăverii.

Primavera, adică Primăvara, a fost creată de Botticelli și a fost descrisă drept „una dintre cele mai scrise și cele mai controversate picturi din lume”. De asemenea, este denumită „una dintre cele mai populare picturi din arta occidentală”. Pictura descrie un grup de figuri din mitologia clasică într-o grădină, dar nu s-a găsit nicio poveste care să aducă acest grup. Majoritatea criticilor sunt de acord că pictura este o alegorie bazată pe creșterea luxuriantă a primăverii. Relatările despre orice semnificație precisă variază, deși multe implică neoplatonismul renascentist care la acea vreme fascina cercurile intelectuale din Florența.

În Occident, ghiocelul a devenit un simbol al alinării și al speranței.

Ghiocelul a devenit simbolul speranței când Adam și Eva au fost expulzați din Grădina Edenului. Când Eva era pe punctul de a renunța la speranța că iernile reci nu se vor sfârși niciodată, a apărut un înger. Ea a transformat o parte din fulgi de zăpadă în flori de ghiocei. Astfel, s-a demonstrat că iernile cedează în cele din urmă primăverii.

Pentru indienii din pampas, ghiocelul este metafora curajului, al răbdării, al perseverenței și al fidelității statornice.

Postări relevante