Glob - Simbolistica.com

Glob

Glob

MITOLOGIE

Globul ținut într-una din mâini reprezintă, în cadrul evocărilor puterii regilor, împăraților, pontifilor sau zeilor, domeniul sau teritoriul asupra căruia se întinde autoritatea suveranului și caracterul totalitar al acestei autorități. Într-adevăr, forma sa sferică poate să îmbrace o dublă semnificație; pe deoparte totalitate geografică a universului, pe de altă parte totalitatea juridică a unei puteri absolute. Atunci când desemnează teritoriul limitat asupra căruia se exercită puterea unui personaj, globul trebuie interpretat doar în această ultimă accepție: puterea este nelimitată, iar globul asta semnifică.

Globus cruciger (în română glob crucifer, „glob purtător de cruce”, iar în germană Reichsapfel) este un simbol creștin. Pe acesta este așezată o cruce, utilizată ca însemn regal, pentru încoronare, în mai multe monarhii din Europa. Era cazul îndeosebi al Sfântului Imperiu Roman, unde era desemnat ca fiind „glob imperial”. În cursul ceremoniilor de încoronare ale monarhilor britanici, un astfel de glob este folosit și în contemporaneitate.
Acest simbol creștin de autoritate, care era utilizat încă din Evul Mediu, se regăsește și în prezent pe unele monede, precum și în iconografie. Simbolizează dominația temporală – și nu numai spirituală – a lui Iisus Hristos asupra lumii. În iconografia occidentală, imaginea lui Hristos purtând în mână un glob este cunoscută sub denumirea de Salvator Mundi⁠(en), „Mântuitorul Lumii” / „Salvatorul Lumii”.

VISE

Să visezi un glob


Dacă vezi un glob într-un vis, înseamnă că în curând vei pleca într-o călătorie mare. Probabil că vei decide să îți îndeplinești dorința pe termen lung și să pleci să locuiești în străinătate. Știi că niciun loc nu este perfect și că va trebui să depui mult efort dacă vrei să stai acolo. Chiar dacă nu te afli într-o situație financiară dificilă, te va atrage oportunitatea de a câștiga bani frumoși, precum și opțiunea de a vizita noi destinații și de a cunoaște oameni noi, cultura, obiceiurile și modul lor de viață. De asemenea, nimic nu te va ține aici, așa că vei putea începe noua aventură liber.

A învârti un glob în vis


Visul în care învârți un glob sugerează că ești indecis. Vei avea îndoieli dacă să părăsești totul și să începi o nouă viață cu partenerul tău, deoarece acesta îți va cere să o faci sau nu. Te vei întreba dacă ei ar face același lucru pentru tine și vei compara lucrurile pe care le vei pierde cu cele pe care le-ai putea obține. O decizie importantă de care va depinde nu numai viitorul tău, ci și viitorul oamenilor la care ții va fi înaintea ta.

Să visezi că altcineva învârte globul


Dacă visezi că alți oameni învârt globul, există șansa ca dorința ta de a călători către o destinație la care ai visat de mult timp să nu se împlinească curând. Obligațiile și finanțele te-au oprit până acum, dar prioritățile tale se schimbă pe măsură ce îmbătrânești. Din cauza asta, nu te gândești la asta la fel de mult ca înainte. Cu toate acestea, nu renunța la visele tale atât de ușor. Nu știi niciodată când vei avea ocazia de a realiza lucrurile pe care ți le dorești.

Visezi că tu cumperi un glob


Când visezi că tu cumperi un glob înseamnă că vei întâlni oameni noi și interesanți cu care te vei împrieteni în curând. Aspectul lor asupra vieții, modul de a gândi și ideile te vor uimi. Îți vor afecta pozitiv starea de spirit și te vor sprijini în realizarea unor planuri la care ai renunțat cu mult timp în urmă. Îți vei da seama că ai fost închis de prea mult timp și ai ratat oportunități de a-ți face viața mai bună și mai interesantă.

Visezi că tu vinzi un glob


Un vis în care vinzi un glob înseamnă că vei împrumuta bani pentru a realiza ceva. Probabil că de prea mult timp plănuiești să-ți cumperi un apartament sau o casă sau vrei să-ți începi propria afacere, dar nu o poți realiza deoarece nu ai suficienți bani. Vei lua o decizie de data aceasta și vei ajunge la concluzia că vei avea șansa să faci tot ce vrei dacă iei un împrumut. Totuși, citește cu atenție fiecare condiție a contractului pe care îl vei semna, astfel încât să nu ai probleme mai târziu.

Visezi că primești un glob cadou


Dacă visezi că primești un glob cadou, înseamnă că probabil ai un admirator secret. Cineva din jurul tău ar face totul pentru tine, dar îi este frică să-ți recunoască sentimentele. Unul dintre motive este că îi este frică de respingere. Dacă acorzi atenție, vei afla ușor cine sunt aceștia. Depinde de tine să decizi dacă vrei să faci ceva în privința asta sau nu.

Visezi că dăruiești cuiva un glob


Acest vis simbolizează pierderea sau cheltuielile. Mișcările impulsive din trecut vor veni probabil să plătească acum. Probabil ai împrumutat bani în condiții nefavorabile în trecut, deoarece credeai că nu ai de ales. Cu toate acestea, îți vei da seama acum cât de greșită a fost această decizie. Pe de altă parte, mașina ta sau vreun aparat electrocasnic se poate defecta, iar reparația va costa mai mult decât dispozitivul propriu-zis, așa că va trebui să cumperi unul nou. Cheltuiește-ți banii cu grijă și păstrează-ți întotdeauna ceva pentru situații de urgență.

Visezi că furi un glob


Daca visezi că furi un glob din magazin sau din biblioteca, înseamnă ca te vei face de rușine. Cuvintele sau acțiunile tale probabil îi vor face pe alții să te batjocorească. Nu îți face griji pentru că oamenii se fac de rușine cât timp trăiesc. Oricum, toată lumea va uita de ceea ce s-a întâmplat în câteva zile.

Când visezi că furi un glob de la cineva, acesta este un avertisment să fii atent la ceea ce faci. Nimeni nu găsește drăguț comportamentul tău copilăresc. Asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale și începe să acționezi în conformitate cu vârsta ta.

Visezi că cineva îți fură un glob


Dacă visezi că cineva îți fură un glob, asta simbolizează sentimente neîntoarse. Probabil că îți place cineva care nu simte același lucru pentru tine. Pe de altă parte, ai putea avea dorința de a sta mai mult cu cineva, dar ți se pare că acea persoană te evită. Din cauza asta, ești adesea trist și deprimat. Te gândești mult la defectele tale și nu faci decât să-ți degradezi mai mult stima de sine. Întoarce-te la alți oameni. Probabil că ai pe cineva căruia îi place să iasă cu tine la fel cum îți place să fii cu ei.

Visezi că arăți spre ceva de pe un glob


Un vis în care arăți spre ceva de pe glob înseamnă că vrei să-ți schimbi locuința. Probabil crezi că doar așa poți face problemele tale să dispară. Cu toate acestea, nu lua decizii atât de importante dacă motivele tale sunt greșite. Vei avea probleme oriunde te duci, dar trebuie să înveți să le faci față. Nu vor dispărea pur și simplu, așa că încearcă să le rezolvi pas cu pas, în loc să faci tăieturi mari în viața ta.

Visezi că spargi un glob


Acest vis, din păcate, sugerează că nu vei avea ocazia să pleci într-o vacanță la care te gândești de mult timp. Unele circumstanțe obiective te vor împiedica să călătorești. De data aceasta, motivul nu va fi banii, obligațiile sau munca, ci îngrijorarea unei persoane dragi. Totuși, nu dispera. O scurtă excursie s-ar potrivi, de asemenea. Mergi undeva pentru câteva zile, măcar pentru a îți încărca bateriile.

Visezi că altcineva sparge un glob

A visa că altcineva sparge un glob înseamnă că te vei certa cu partenerul tău despre ceva banal. Va face ceva care te va deranja, dar în loc să le spui cu calm despre asta, vei reacționa violent. Asta nu va face decât să declanșeze o avalanșă de acuzații care te vor sfâșia și mai mult. Pentru a o opri, arată că ești gata să faci compromisuri și ai grijă ce spui și cum.

Visezi că arunci un glob


Dacă visezi că arunci un glob, înseamnă că vei renunța la cineva sau la ceva. Îți vei da seama că ai pierdut timpul de prea mult timp și că ești gata să recunoști că ai eșuat. Privește-o ca pe o curățenie de primăvară. Când arunci tot ce nu ai nevoie, vei face loc pentru lucruri noi,

Semnificațiile viselor pot fi mai simple. Dacă ați văzut recent un glob, asta se poate să vă fi făcut o impresie.

Postări relevante