Gene - Simbolistica.com

Gene

Gene

MITOLOGIE

În poezia arabă și persană, genele sunt considerate a fi armele iubirii, iubirea având ea însăși sălașul în ochi. Genele sunt comparate cu niște sulițe, cu niște spade sau cu niște săgeți: în arcul alcătuit de sprâncenele tale, genele îți sunt săgeți ce își ating, toate, ținta.

Genele nu sunt doar arme, ci și armata iubirii. Huart Clément afirma în urma expediției sale în Siria din 1879 că „genele tale sunt două rânduri de cavaleri așezați pașnic față-n față, dar sângele începe să curgă de-n-dată ce se întâlnesc”, adică atunci când se apropie ca să arunce o ocheadă.

Clément Huart (16 februarie 1854 – 30 decembrie 1926) a fost un orientalist francez, editor și traducător de scrieri persane, turce și arabe.

VISE

Să vezi gene lungi într-un vis ar putea însemna că ceva îți blochează momentan calea. Acel ceva poate fi o persoană sau o situație. Din această cauză nu poți să mergi înainte sau în ritmul pe care ți-l dorești.

Genele lungi pot fi, de asemenea, un indicator al sănătății bune, mai ales dacă erau lungi și încă în creștere.

Dacă clipeai în visul tău, atunci poate că încerci să te ferești să nu vezi ceva dacă crezi că ar putea fi prea dureros. Această autoconservare te va ajuta pe termen lung? Sau amâni inevitabilul?

Dacă genele ți-au crescut în vis, este posibil să încerci să arăți cuiva ceva despre tine sau să-ți exprimi o dorință într-un mod discret.

Pierderea unei gene într-un vis poate însemna noroc, la fel ca atunci când ești treaz. Cu toate acestea, dacă toate genele îți cad în timpul stării de somn, atunci s-ar putea să-ți faci griji că vei fi mai puțin atractiv pentru partenerul tău. S-ar putea chiar să simți că nu te poți exprima așa cum ai putut odată.

Dacă îți smulgeai propriile gene, atunci s-ar putea să vrei să scapi de gândurile rele sau de un obicei de care ți-e rușine să-l ai și cauți o schimbare. Pe de altă parte, s-ar putea să simți o pierdere a puterii în prezent dacă ai fost bolnav sau ai pierdut pe cineva care a luptat mereu pentru tine. Te simți vulnerabil?

Genele pot fi, de asemenea, reflectarea modului în care te simți despre tine însuți – cât de atractiv te simți? În mod negativ, ar putea însemna că ești narcisist și, ca urmare, pierzi experiențe și timp cu oameni buni.

Postări relevante