Zodia Leu - Simbolistica.com

Zodia Leu

Zodia Leu

Leul este al cincilea semn al Zodiacului, plasat în mijlocul verii. De aceea se caracterizează printr-o într-o înflorire a naturii sub razele calde ale Soarelui, care este stăpânul său planetar.

Fiind inima Zodiacului, el exprimă bucuria de a trăi, ambiția, orgoliul și elevația. Cu leul ne întoarcem la Focul-element. De la Berbec la Leu se elaborează metamorfoza unui principiu. Din putere animală brută, instantanee și absolută ca scânteia sau fulgerul, focul se transformă într-o putere desfășurată pentru a deveni putere stăpânită și disponibilă, precum flacăra iradiind în miezul căldurii și al luminii.

De la zorile primăverii se trece la măiestria amiezilor de vară.

Semnul este reprezentat prin maiestuoasa ființă: regele animalelor. Acesta este emblemă a puterii suverane, a puterii nobile, și este acuplat cu Soarele. Astrul însuși simbolizează viața, sub aspectele ei de căldură, lumină, strălucire, putere și aristocrație strălucitoare.

De aceea, partiția leonină este asemănătoare unei ode triumfătoare din aurării, învăpăiere de ardori vitale. Acestui tip zodiacal îi corespunde caracterul celei mai înalte puteri: Împătimitul. Acesta este de o voință marcată născută sub imperiul nevoii și a gustului de acțiune. Puterea lui e emotiv-activă fiind disciplinată, orientată spre un scop, și servind ambiții cu bătaie lungă. Este o natură puternică, născută pentru a face viața să cânte cât o ține gura și pentru a-si găsi suprema rațiune a existenței făcând să răsune o notă sonoră pe cerul destinului său.

Această putere poate să o exerseze pe o suprafață orizontală și produce un tip herculean realist prin excelență, eficace, de o mare vigoare concretă și prezență fizică. Dar se poate desfășura și pe o tensiune verticală, dând un tip apolinian, idealist, în care puterile luminoase tind să domnească singure.

Postări relevante