Strănut - Simbolistica.com

Strănut

Strănut

MITOLOGIE

Simplul fapt de a strănuta, provocat de demonii care gâdilă nasul omului, poate alunga sufletul din trup. Laponii credeau că un strănut puternic poate cauza moartea persoanei respective. Această credință este chiar cea care a dat naștere obiceiului, încetățenit încă din Antichitate, de a ura noroc celui care strănută.

La anumite triburi africane, a strănuta când vorbește o persoană înseamnă cu Gueno (Dumnezeu) este de acord. Ba mai mult de atât, a strănuta pe neașteptate, într-un moment de tăcere generală, este un semn de bun augur; urmează firitiseli, ba chiar schimburi de mici daruri.

Strănutul simbolizează o manifestare a sacrului care aprobă sau pedepsește. Neașteptatul manifestării sale marchează o ruptură în linia continuului temporal.

VISE

Visezi că strănuți


Dacă visezi să strănuți, acesta este un avertisment pentru a fi atent la fraudă în viața reală. S-ar putea să crezi în minciunile cuiva care vrea doar să-ți ia banii și să dispară. Cu toate acestea, ești cu adevărat sceptic și precaut din fire, dar te confrunți cu cineva atât de persuasiv și sigur de lucrurile pe care le spun pentru prima dată în viața ta. O altă semnificație este că te vei speria fără motiv. S-ar putea să răcești, dar să ai unele simptome care vor părea ceva mult mai grave. Deoarece ai grijă de sănătatea ta, vei încerca să te informezi despre tratament în câteva locuri diferite. Vei sta departe de tot ceea ce, după părerea ta, a contribuit la îmbolnăvirea ta, așa că mulți oameni vor crede că exagerezi.

Visezi că alții strănută


A visa că altcineva strănută înseamnă că cineva nu dorește ajutorul tău. Probabil că vorbim despre un membru al familiei care are probleme, dar nu face nimic pentru a le rezolva. Ești supărat că se comportă atât de iresponsabil și, de asemenea, ești convins că va veni să-ți ceară un sfat când va fi prea târziu să faci ceva în privința asta.

Visezi că strănuți de mai multe ori la rând


Când visezi să strănuți de mai multe ori la rând, înseamnă că ești obsedat de o idee, dar realizarea ei durează mult. Te gândești adesea la cât timp ai petrecut și la cât mai mult vei avea nevoie pentru a-ți finaliza proiectul. Trebuie să ai mai multă răbdare pentru că ai suficientă motivație. Dacă vrei cu adevărat ceva, atunci nu ar trebui să-ți pese de cât de mult efort va trebui să investești în asta.

Visezi că alții strănută de mai multe ori la rând


Dacă vezi sau auzi pe altcineva strănutând de mai multe ori la rând în visul tău, înseamnă că vei face ceva care nu este în concordanță cu convingerile tale. Probabil vezi un beneficiu pe termen lung în asta, dar conștiința ta este neliniștită din cauza lucrurilor pe care trebuie să le faci. Depinde de tine să decizi dacă acesta este un motiv suficient pentru a uita de convingerile și codurile tale morale.

Visezi că încerci să strănuți, dar nu reușești


Acest vis înseamnă că problemele altora te stresează prea mult. Te gândești constant dacă ai fi putut opri unele lucruri sau ce s-ar fi întâmplat dacă ai fi putut întoarce timpul înapoi. Cu toate acestea, știi că așa ceva nu este posibil, ceea ce înseamnă că trebuie să te asiguri că scapi de astfel de gânduri. Acum este momentul să remediezi daunele, dacă este posibil. Dacă nu poți face nimic în legătură cu ceva, nu te chinui din cauza asta.

Visezi că strănuți cu ochii deschiși


Toată lumea știe că este dovedit că oamenii nu pot strănuta cu ochii deschiși, așa că acest vis simbolizează ceva de nerealizat. Probabil tânjești după ceva ce nu îți este la îndemână. Poate fi o persoană care îți place sau un articol material. Ar putea fi timpul să te împaci cu faptul că nu poți obține ceea ce dorești și să îți concentrezi atenția asupra altceva.

Visezi pe alții strănutând cu ochii deschiși


Dacă vezi pe altcineva strănutând cu ochii deschiși, înseamnă că admiri persoana greșită. Idolatrizi pe cineva care nu a făcut nimic pentru a merita asta. Vorbim despre cineva care este numai cuvinte și fără acțiuni. S-ar putea să te aștepți să te ajute să rezolvi o problemă, dar asta nu se va întâmpla.

Visezi pe cineva că strănută în fața ta


Când visezi că cineva strănută în fața ta, asta simbolizează faptul că îți faci prea multe griji pentru ceea ce cred alții despre tine. Cauți adesea afirmații despre dacă ai făcut ceva bine sau greșit și încerci să ascunzi acțiunile care ar putea ajunge să fie criticate. A avea un astfel de mod populist de a gândi și de a acționa este direct legat de educația ta și de nesiguranțe adânc înrădăcinate pe care nu vrei să le confrunți, indiferent de ce.

Visezi că strănuți în fața cuiva


A strănuta în fața cuiva este un semn de lipsă de respect atât în ​​vise, cât și în lumea reală. Încearcă să îți. amintești pe cine ai strănutat pentru a conștientiza de ce ai avut un astfel de vis. Dacă visezi pe cineva pe care îl cunoști în viața reală, înseamnă că îl superi cu ceva. Dacă ai strănutat în fața unui străin, există șansa să trăiești o situație inconfortabilă în public.

Visezi că strănuți din cauza alergiilor


Dacă visezi să strănuți pentru că ești alergic la ceva, înseamnă că ești cel mai mare dușman al tău. Te lași să faci ceva care nu iți este bine sau sa te bucuri de simple plăceri care iți pot afecta sănătatea si viața, in general, negativ pe termen lung.

Visezi că tratezi strănutul


Când visezi să încerci să tratezi strănutul cu medicamente, înseamnă că ai ales o modalitate greșită de a trata unele probleme. Cere sfaturi de la cineva în care ai încredere, pentru că probabil că te va anunța unde faci greșeli. Nu fi zadarnic și crede că ești cel mai deștept. Pur și simplu nu poți fi obiectiv în anumite situații și, atunci când se întâmplă asta, ar trebui să ceri sfaturi de la cineva care nu este implicat în problemele tale.

Visezi că alții tratează strănutul


Un vis în care vezi pe altcineva luând medicamente pentru strănut înseamnă că ești îngrijorat de sănătatea persoanei dragi. Probabil ai observat unele simptome, dar aceasta le ignoră. Crezi că persoana respectivă se comportă așa pentru că nu vrea să meargă la medic, așa că te temi că starea ei se va agrava. Dacă vorbim despre un adult, nu prea poți face mare lucru. Cere-le să facă o programare, dar nu insista, deoarece acest lucru ar putea provoca un contra-efect.

Visezi că strănuți din cauza piperului


Daca visezi că stranutț pentru ca ai mirosit piper înseamnă că ceva te irită foarte mult. Acel lucru poate fi o anumită persoană, o situație sau o problemă pe care nu o poți rezolva. Dacă ai o problemă cu cineva din viața ta, încearcă să te distanțezi de respectiva/ul pentru o vreme. Găsește o modalitate de a atrage atenția membrilor familiei, colegilor sau asociaților tăi asupra problemelor pe care le ai cu ea/el. Vei rezolva problema doar printr-o conversație sinceră. Nu lăsa emoțiile să te copleșească și să te facă să spui ceva pe care nu vrei să spui.

Postări relevante