Plumb - Simbolistica.com

Plumb

Plumb

MITOLOGIE

Plumbul este un simbol al greutății(corporale) și al individualității inatacabile. Metal ce atârnă greu, el este atribuit, prin tradiție, zeului separator Saturn (delimitarea). De aceea, pentru a transmuta plumbul în aur, alchimiștii căutau simbolic să se detașeze de limitările individuale, pentru a atinge valorile colective și universale.

Zeul Saturn într-o reprezentare din Evul Mediu

După Paracelsus, plumbul ar fi apa tuturor metalelor… Dacă alchimiștii ar cunoaște tot ce conține Saturn, ei ar renunța la orice materie pentru a lucru numai cu aceasta. Ar fi materia Operei ajunse la negru.

Acest glif reprezintă planeta Saturn și metalul alchimic corespunzător, plumbul. Imaginea imită coasa lui Saturn, zeul recoltei și al timpului. Calitățile lui Saturn includ limitarea, protecția și reținerea. Prin urmare, plumbul este folosit istoric acolo unde aceste calități sunt necesare – este încă obișnuit să vezi sicrie căptușite cu plumb și este tradițional să păstrezi scripturile și relicvele religioase protejate în racle de plumb.
Sigilul este similar cu litera ebraică Tau, care are, de asemenea, asociații cu timpul și moartea.

Plumbul alb ar putea fi identificat cu mercurul ermetic.Din punct de vedere alchimic, plumbul era prima matera, sau materia primară, și reprezenta putrefacția și degradarea necesare pentru o nouă viață. Plumbul simbolizează baza cea mai modestă de la care poate porni o evoluție ascendentă.

VISE

A visa plumb, prevestește un succes slab în orice angajament.

O mină de plumb, indică faptul că prietenii tăi se vor uita cu suspiciune asupra câștigului tău de bani. Iubita ta te va surprinde cu înșelăciunea și temperamentul ei prost.

A visa la minereu de plumb, prevestește suferință și accidente. Afacerile vor lua o întorsătură sumbră.

A vâna plumb, denotă nemulțumire și o schimbare constantă a locului de muncă.

Dacă visezi că topești plumb, prevestește că prin nerăbdare, vei aduce eșecul asupra ta și asupra altora.

Postări relevante