Nisip - Simbolistica.com

Nisip

Nisip

MITOLOGIE

Simbolismul nisipului provine de la mulțimea boabelor sale.

Evurile ce s-au scurs sunt mai numeroase decât boabele de nisip aflate între izvorul și vărsarea Gangelui, îi învață Buddha pe discipolii săi. Aceeași idee se regăsește în Iosua 11,4 : „Și au ieșit aceștia împreună cu regii lor, popor mult la număr, ca nisipul la marginea mării”.

Alcătuirea rituală a munților de nisip în Cambodgia- substituiri evidente ale muntelui central- este de asemenea legată de simbolul multitudinii; numărul boabelor de nisip este cel al păcatelor de care te lepezi, al anilor de viață pe care îi ceri.

Pumnii de nisip zvârliți cu prilejul ceremoniilor șintoiste reprezintă ploaia, așadar încă o formă de simbolism a abundenței. În anumite împrejurări, nisipul se poate substitui apei în abluțiunile rituale islamice.Nisipul este purificator, lichid ca apa, abraziv ca focul.

Deoarece pătrunde ușor și este plastic, nisipul ia forma lucrurilor care se mulează în el. În această privință, el simbolizează matricea. Plăcerea resimțită când umbli pe nisip sau când te întinzi pe el, înfundându-te în masa lui suplă, se înrudește în mod inconștient cu acel regressus ad uterum despre care vorbesc psihanaliștii. Este efectiv un soi de căutare a tihnei, a siguranței, a regenerării.

VISE

Visezi nisip

Dacă vezi nisip într-un vis, înseamnă că cineva te va păcăli în viața reală. Există șansa să ai încredere în cineva pe care nici măcar nu-l cunoști prea mult, motiv pentru care vei experimenta dezamăgire. Îți va fi greu să-ți revină după asta, indiferent dacă acea persoană te va ruina financiar sau în alt fel, și vei fi precaut chiar și în preajma oamenilor care sunt cu adevărat sinceri.

Visezi că tu construiești un turn de nisip

Dacă visezi să construiești un turn de nisip, înseamnă că te minți singur. Refuzați să acceptați evenimentele rele și întotdeauna încercați să găsiți o scuză sau o explicație pentru toată lumea și pentru a-și justifica faptele sărace. Privești viața prin ochelari de culoare trandafir și nu vrei să asculți părerile care diferă de ale tale.

Visezi că stai întins pe nisip


Când visezi să stai întins pe nisip, înseamnă că nu ai nevoie de multe pentru a fi fericit. Ești modest, motiv pentru care nu îți faci planuri grandioase, deoarece știi că de obicei nu se împlinesc. Găsiți să ieșiți cu oameni interesanți mai important decât să stați la hoteluri de lux, plaje, cluburi și alte locuri.

Visezi că îngropi ceva în nisip


Dacă visezi să îngropi ceva în nisip, simbolizează sănătatea bună. Ești o persoană foarte responsabilă, care realizează importanța exercițiilor fizice, a unei alimentații sănătoase, a gândirii pozitive și așa mai departe. Nu vrei ca alți oameni să fie răniți din cauza neglijenței tale într-o zi, motiv pentru care vrei să rămâi în formă cât mai mult posibil, astfel încât să nu depinzi de nimeni.

Visezi că faci o clepsidră


Când visezi să faci o clepsidră, înseamnă că timpul trece repede pentru tine. Probabil că ai un termen limită stabilit pentru ceva ce vrei să obții în viață, dar astfel de îndrumări doar te presează în loc să te motiveze. Crezi că nu vei reuși niciodată nimic și îți este frică ca alți oameni să te vadă ca nereușit, chiar dacă te înșeli.

Visezi că mergi pe nisipul umed


Mersul pe nisip umed într-un vis simbolizează de obicei o îmbunătățire a situației tale financiare. Ai putea avea șansa de a câștiga mulți bani în curând. Acesta nu va fi rezultatul efortului tău la locul de muncă, ci o serie de evenimente norocoase. Trebuie să te pregătești pentru surprize pentru că ai putea primi în curând o ofertă de afaceri pe care nu ar trebui să o refuzi. Cineva va fi probabil interesat de ideile tale și va decide să te ajute definitiv să le pui în practică.

Visezi că mergi pe nisip fierbinte


Dacă visezi să mergi desculț pe nisip fierbinte, nu este un semn bun, din păcate. Astfel de vise simbolizează pierderi și probleme atunci când vine vorba de finanțe. Cheltuielile dvs. pot depăși câștigurile dvs. lunare. Cu toate acestea, nu trebuie să disperi și să renunți, ci să fii răbdător și să faci față acestei provocări cu curaj.

Visezi că stai în nisip


Dacă visezi să stai într-un morman de nisip, este un semn bun. Unele lucruri vor cădea în cele din urmă la locul lor și vei avea șansa să-ți arăți potențialul, cunoștințele și experiența. S-ar putea chiar să ai ocazia să faci mult mai mulți bani decât înainte, dar este necesar doar să nu ratezi oferta pe care o vei primi în curând.

Visezi că îngropi pe cineva în nisip


Îngroparea pe cineva în nisip într-un vis înseamnă că în curând vei avea șansa de a ajuta o persoană dragă să iasă dintr-o criză financiară. Unul dintre membrii familiei, rudele sau prietenii tăi trece printr-o perioadă dificilă când vine vorba de bani. Vei reuși să găsești acelei persoane un loc de muncă cu un salariu decent, datorită legăturilor și cunoștințelor tale.

Visezi că-ți bagi capul în nisip


Acest vis este un semn că nu poți lăsa frica să te împiedice să faci progrese la locul de muncă sau să fii fericit când vine vorba de dragoste.

Visezi copii care fac turnuri de nisip


Un vis în care vezi copii construind turnuri de nisip înseamnă că o persoană mai tânără te-ar putea bucura. Acesta poate fi copilul tău sau al unui prieten sau chiar nepoata sau nepotul tău. Un singur gest te va uimi și te vei distra mai mult decât oricând în compania acelei persoane.

Visezi copii care se joacă în nisip


Când vezi copii jucându-se în nisip într-un vis, simbolizează nostalgia. Probabil că îți amintești adesea de zilele copilăriei fără griji și îți dorești să te întorci în timp când nu aveai atâtea griji și când problemele erau ușor de rezolvat. Nu are rost să trăiești în trecut. Trebuie sa profiti de tot ce ofera prezentul pentru a avea un viitor frumos si de calitate.

Visezi că împrăștii nisip în jur


Imprăștirea nisipului în jurul tău într-un vis simbolizează problemele pe care le ai cu partenerul tău, membrii familiei sau prietenii. Vorbim despre conflictele pe care ați decis să le ignorați sau să le împingeți sub covor, în speranța că vor dispărea de la sine. Asta nu se va întâmpla, iar problema ți-ar putea exploda în fața în cel mai rău moment posibil dacă continui să închizi ochii la ea.

Visezi că greblezi nisip


Dacă visezi să greblezi nisipul din jurul tău, înseamnă că trebuie să ai grijă la felul în care cheltuiești banii câștigați cu greu. S-ar putea să fi fost fără griji când vine vorba de asta, dar totul s-ar putea schimba în viitor. Din această cauză, trebuie să depuneți eforturi pentru a reduce cheltuielile acum și să puneți niște bani deoparte pentru a evita probleme majore în perioada următoare.

Visezi că strângi nisip


A aduna nisip pe o grămadă într-un vis înseamnă că în curând ai putea începe să te gândești mai serios la viitorul tău. Ai putea concluziona că singurul mod de a fi lipsit de griji când ajungi la o anumită vârstă este să începi să economisești bani și să ai grijă de sănătatea ta acum. Vei reuși în misiunea ta dacă rămâi perseverent.

Visezi că încarci nisip în găleți sau saci


Încărcarea nisipului în găleți sau pungi cu o lopată, într-un vis, înseamnă că nu ești mulțumit de munca pe care o faci, deoarece crezi că șeful tău nu apreciază suficient efortul și munca grea. Știi că superiorul tău câștigă mulți bani, datorită ție, în timp ce primești în schimb o sumă ridicolă. S-ar putea să decizi în curând să cauți un alt loc de muncă în care cunoștințele și experiența ta vor fi mult mai apreciate.

Visezi că transferi saci de nisip


Transferul pungilor pline cu nisip într-un vis simbolizează o perioadă dificilă viitoare. S-ar putea să vă confruntați cu numeroase provocări când vine vorba de afaceri și viața privată. Vei avea multe obligații la locul de muncă și trebuie să ai grijă de un membru al familiei bolnav simultan. Chiar dacă aceste lucruri sunt importante pentru tine, nu poți lăsa stresul să-ți pună în pericol sănătatea fizică și mentală.

Visezi că arunci nisip în ochii cuiva


Dacă visezi să arunci cu nisip în ochii cuiva, înseamnă că încerci să dai vina pe alții pentru eșecurile tale. Îți place să crezi că universul a conspirat împotriva ta, motiv pentru care nu poți realiza ceea ce îți dorești. Cu toate acestea, nu veți învăța din greșelile voastre și le veți continua să le repetați atâta timp cât îi învinovățiți pe alții pentru neglijările dvs. Din cauza asta, trebuie să fii complet sincer cu tine însuți. Doar așa se poate schimba ceva.

Visezi că cineva îți aruncă nisip în ochi


Un vis în care cineva îți aruncă nisip în ochi înseamnă că vei afla că cineva te minte. Ar putea fi o minciună albă, dar te va răni totuși. Comportamentul acelei persoane te va dezamăgi pentru că ai crezut că relația ta a fost întemeiată pe încredere și onestitate. Veți avea nevoie de mult timp pentru a-i ierta că v-au înșelat.

Visezi că joci volei pe nisip


A juca volei pe nisip într-un vis poate însemna că te-ai plictisit în viața reală. Ai căzut într-o rută și fiecare zi este la fel pentru tine. Este timpul să începeți să introduceți schimbări în viața de zi cu zi.

Visezi că alți oameni joacă volei pe nisip


Un vis în care vezi pe altcineva jucând volei pe nisip înseamnă că vei invidia pe cineva pentru libertatea lui. Trebuie să te întrebi de ce nu te simți liber și să faci un efort să-l schimbi.

Visezi că joci fotbal pe nisip


A juca fotbal pe nisip într-un vis simbolizează un timp bun în compania prietenilor sau colegilor. Nu trebuie să respingi o invitație de a ieși doar pentru că preferi să fii leneș acasă.

Visezi că alți oameni joacă fotbal pe nisip

Când vezi pe altcineva jucând fotbal pe nisip, înseamnă că în curând vei întâlni o persoană care te va uimi cu cantitatea de energie pe care o posedă. Ai crezut mereu că ești energic, dar ei o vor pune sub semnul întrebării. Spre deosebire de tine, acea persoană poate face multe într-o singură zi. Vei dori să petreci mai mult timp cu ei, deoarece modul lor de a gândi ți se va potrivi.

Visezi o furtună de nisip


Dacă visezi la o furtună de nisip, înseamnă că ai lăsat sentimentele tale, în loc de rațiune, să-ți controleze viața. Te confrunți cu probleme pe care nu le poți rezolva în acest moment pentru că nu gândești corect. Trebuie să ceri ajutor unui prieten sau membru al familiei pentru că o perspectivă diferită asupra lucrurilor îți va aduce soluții simple și rapide.

Visezi dune


Dacă vezi dune, precum cele din cele mai mari deșerturi din lume, înseamnă că vei accepta provocarea care îți va veni în viitor. S-ar putea să ieși în sfârșit din zona ta de confort și să faci ceva care să-ți aducă multă bucurie și experiențe valoroase.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă ați văzut recent nisip, ați stat pe el sau ați construit turnuri de nisip, acesta v-a lăsat o impresie.

Postări relevante