Catalpa - Simbolistica.com

Catalpa

Catalpa

În vechea Chină, catalpa era arborele care corespundea verii și sudului ( arborii celorlalte zări fiind salcâmul, castanul și tuia). Mai mult de atât, chiar și altarul de pe solul sudic trebuia să fie plantat cu arborele catalpa.

Numele de catalpa(zi) este omofon cu caracterul care înseamnă „fiu”. Prin urmare, acest arbore simbolizează căminul părintesc și ascultarea filială, după cum o arată Che-Jing. Împăratul Wu, visând că niște arbori catalpa au crescut în curtea concubinei sale Wei Zifu, a tras concluzia că este dorința cerului să-și asigure cu ea un descendent masculin.

Împăratul Wu din Jin a devenit primul împărat al dinastiei Jin după ce l-a forțat pe Cao Huan, ultimul împărat al statului Cao Wei, să abdice de la el. El a domnit între 266 și 290 și, după ce a cucerit statul Wu de Est în 280, a fost împăratul unei Chine reunificate. Împăratul Wu era cunoscut și pentru extravaganța și senzualitatea sa, mai ales după unificarea Chinei; legendele se lăudau cu potența lui incredibilă printre zece mii de concubine.
Împăratul Wu a fost privit în mod obișnuit ca un generos și amabil, dar și risipitor conducător. Generozitatea și bunătatea sa i-au subminat stăpânirea, deoarece a devenit excesiv de tolerant cu corupția și risipa nobiliare, care au secătuit resursele poporului.
Postări relevante