Găină - Simbolistica.com

Găină

Găină

MITOLOGIE

Ce înseamnă găina?

Găina joacă un rol psihopomp în cadrul ceremoniilor inițiatice și divinatorii ale negrilor bantu din bazinul congolez.

Astfel, în ritualul inițiatic al femeilor-șaman, ce aparține negrilor lulua, găina este mijlocitoarea dobândirii puterilor cabalistice.

Populația Lulua este un grup etnic Bantu stabilit de-a lungul văii râului Lulua din provincia sud-centrală Kasai-Occidental, Republica Democrată Congo. Lulua este de fapt o colecție de grupuri mici a căror casă este mărginită de statul Luba mai mare și de oamenii Songye și Chokwe înrudiți, cu care împărtășesc o cultură, istorie și limbă foarte asemănătoare.

Ritualul a fost sublim descris de către dr Fourche. Acesta a consemnat cum femeia ieșea dintr-o groapă unde îndeplinea atât încercarea morții, cât și a renașterii și devenea definitiv investită, doar atunci când unul din frații acesteia îi atârna o găină de gât. Tocmai prin această momeală, femeia își exercita, din acel moment mai departe, puterea de a atrage sufletele celor decedați. Ea, de exemplu, le aducea și le statornicea în preajma arborilor ce le sunt destinate.

În numeroase ritualuri cu caracter orfic, găina apare asociată cu câinele.

Sacrificarea găinii cu scopul comunicării celor defuncți ține de același simbolism și este răspândit în toată Africa.

VISE

Visele despre găini sunt rare. Găinile sunt interpretate diferit în cărțile de vis și, interesant, oamenii visează la ele mai rar decât la cocoși. Statisticile arată că oamenii din mediul rural le visează de 18 ori mai des decât oamenii care locuiesc în oraș. Dacă ați văzut recent o găină, ați ținut-o în brațe sau ați ucis-o pentru mâncare, înseamnă că nu ar trebui să interpretați visele despre ea.

Visezi o găină slabă, fără pene


Dacă vezi în vis o găină slabă, fără pene, asta simbolizează rușinea. Există șansa să fii victima minciunilor și a manipulării unor oameni a căror intenție este să te rănească și să-ți pună reputația sub semnul întrebării. Va trebui să înveți să suporti nedreptatea și să nu lași minciunile și bârfele să te rănească foarte tare, deși vor găsi întotdeauna o modalitate de a ieși la suprafață și de a-ți strica starea de spirit.

Visezi o găină grasă


Visarea unei găini grase într-un vis înseamnă că vei experimenta o mare onoare. Probabil că vei lucra și vei susține un fel de organizație de caritate care are scopul de a ajuta oamenii care au cu adevărat nevoie de ea. Încerci să contribui cât de mult poți zilnic, ceea ce te face foarte mândru, iar oamenii din împrejurimi vor avea și reacții pozitive la asta.

Visezi o găină cu pui


Când vezi o găină cu pui în vis, asta simbolizează o nuntă. Există șansa să afli că ești însărcinată ceea ce va fi un alt motiv pentru care te decizi să îți sărbătorești relația cu un partener cu căsătorie. Vei fi foarte ocupat cu planificarea și organizarea unei sărbători, precum și cu numele pe care vrei să-l dai copilului tău.

Visezi o găină culcată pe ouă


A visa o găină întinsă pe ouă înseamnă că vei avea succes în căutările amoroase. Îți vei trăi viața la maxim în perioada următoare și vei folosi fiecare oportunitate pe care o ai cât mai bine. Vei deveni mai relaxat și destul de curajos în compania altor persoane, ceea ce va provoca o reacție pozitivă în rândul membrilor de sex opus care nu îți vor putea rezista.

Visezi un cocoș care urmărește o găină


Dacă vezi un cocoș care urmărește o găină într-un vis, înseamnă că nu ar trebui să ai încredere în alți oameni, ci să-l întrebi pe prietenul tău ce se întâmplă. Există șansa să auzi bârfe care să prezinte persoana în care ai încredere în cea mai proastă lumină posibilă. Îți va fi greu să faci față acestei situații, dar vei decide să tragi o concluzie numai după ce vei asculta și cealaltă parte.

Visezi că hrănești o găină


Visul despre hrănirea unei găini simbolizează o relație armonioasă sau o căsătorie. Partenerul tău și tu sunteți unul dintre puținele cupluri care reușesc să se pună de acord asupra tuturor și să-și împartă obligațiile astfel încât să nu fie o povară pentru tine, ci o plăcere. Vă petreceți majoritatea timpului împreună, dar găsești și timp pentru viața socială, pe care crezi că este extrem de important să o ai.

Visezi că ucizi o găină pentru mâncare


A visa că ucizi o găină pentru mâncare înseamnă că zile grele vă așteaptă pe tine, dar și pe prietenii tăi. Cu toate acestea, toți face față acestei crize cel mai bun dintre toate.

Visezi că mănânci găină prăjită


Acest vis simbolizează abundența. Vei avea mai mulți bani, dar mai puține griji în următoarea perioadă din viața ta decât înainte. Cauza va fi munca grea și efortul. Dacă decizi să îți dedici atenția muncii și profitului chiar și în această perioadă, asta te va plăti dublu în viitor.

Visezi să mănânci supă de găină


Dacă visezi să mănânci supă de pui, asta simbolizează succesul în afaceri sau chiar onoarea sau recompensa pentru efortul și munca grea pe care le-ai investit în ceva. Cineva va observa cât de mult ai muncit. Recompensa poate fi și verbală, așa că cineva te va anunța că vede cât de mult te străduiești.

Visezi un țarc de găini


A visa un țarc de găini înseamnă că vei avea nevoie de ajutorul altora pentru a obține succesul în afaceri, dar îl respingi în mod constant. Dacă vei continua să faci asta, te vei confrunta cu eșecul, dar dacă reușești să învingi teama sau apatia pentru colaborare, asta îți va aduce succes și câștig financiar.

Visezi găinile cotcodăcind


Dacă auzi găini cotcodăcind într-un vis, acesta este un avertisment asupra problemelor pentru care te poți pregăti sau pentru care le poți evita complet planificând cu atenție.

Visezi că jumuli găinile de pene


Dacă visezi că jumuli găinile de pene, înseamnă că următoarea perioadă va fi dificilă și tulbure pentru tine. Multe griji și probleme te vor lovi și îți vor lua multă energie și timp. Există, de asemenea, șansa să te rănești la locul de muncă sau ca șeful tău să-ți scadă salariul, ceea ce îți va afecta negativ relația cu un partener sau cu membrii familiei. Dacă începi să acorzi atenție bugetului și reduci cheltuielile, poți evita cel puțin o problemă.

Visezi că altcineva jumulește găinile de pene

Un vis în care vezi pe altcineva jumulind găinile de pene, înseamnă că unele greșeli din trecut se vor întoarce împotriva ta acum. În sfârșit, va trebui să faci pace cu faptul că tu ești singurul vinovat pentru multe lucruri rele care ți s-au întâmplat. Nimeni nu conspiră împotriva ta, dar tu ai devenit victima deciziilor tale distructive și a mișcărilor proaste. Dacă depui mult efort pentru a repara unele lucruri, viața ta ar putea lua o cale diferită și mai bună.

Visezi că tu cumperi găini într-un vis


Visul în care cumperi găini are de obicei un sens bun. Acest vis simbolizează fericirea și prosperitatea în familia ta. Dacă ai fost recent îngrijorat de o persoană dragă, vei afla în curând că a rezolvat o mare problemă care l-a deranjat și să se poată relaxa.

Visezi că tu vinzi găini


Când visezi că vinzi găini, înseamnă că ești o persoană foarte ambițioasă și aventuroasă. Nu te deranjează să faci nimic atâta timp cât ai scopul final în minte. Șeful tău te place pentru că ești muncitor și responsabil, dar visezi să-ți începi propria afacere, motiv pentru care vei face orice pentru a realiza asta. Ai nevoie doar de puțină răbdare și curaj pentru ca totul să se întâmple așa cum vrei tu.

Visezi că primești o găină cadou


Dacă cineva îți face cadou o găină, înseamnă ca oamenii te invidiază în secret pentru succesul pe care l-ai obținut. Cineva din împrejurimile tale se preface că este fericit pentru tine, dar chiar și-ar dori să fii mediu ca ei. Cu toate acestea, asta nu ar trebui să vă îngrijoreze prea mult. Cei de care îți pasă te iubesc și te susțin, în timp ce nu ar trebui să-ți pese de ceea ce cred alții.

Visezi că dăruiești cuiva o găină


Un vis în care dăruiești o găină cuiva înseamnă că vei realiza multe, datorită ciudățeniei. Ești o persoană care devine motivată pe baza a ceea ce alții îți spun că nu poți face. De îndată ce auzi asta, devii mai plin de energie și gata să-ți atingi obiectivele. S-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă abordare pentru starea ta mentală, dar a funcționat până acum.

Visezi că furi o găină


A visa că furi o găină înseamnă că nu ai curaj să recunoști cuiva cum te simți. Există șansa să-ți placă de cineva, dar îți este frică să te apropii. Pe de altă parte, sentimentele tale pentru partenerul tău s-ar putea să fi dispărut și nu vrei să-i spui asta pentru că ți-e frică de reacția lui.

Visezi că o găină te urmărește


Dacă visezi o găină că te urmărește, înseamnă că vei ajuta pe cineva care are probleme. Există șansa ca unul dintre cunoscuții sau prietenii tăi să devină oaspetele tău pentru o vreme. Casa ta va deveni locul lor sigur, dar nu te vei supăra, ci vei fi fericit că poți ajuta.

Visezi că o găină te atacă


Dacă visezi că o găină te atacă, acesta este un avertisment pentru a nu lăsa pe alții să se amestece în munca ta. Există șansa ca un coleg să se ofere să te ajute cu ceva și să creeze probleme și mai mari. Ar fi bine să faci mai multe sarcini și obligații singur în perioada următoare.

Visezi că o găină atacă pe cineva

A visa că o găină atacă pe altcineva înseamnă că vei împrumuta bani cuiva care nu-i va putea plăti înapoi pentru o lungă perioadă de timp. Persoana respectivă este probabil un prieten apropiat sau un membru al familiei, așa că nu o vei supăra cu asta. Cu toate acestea, se vor simți vinovați pentru că îți sunt datori.

Visezi o găină albă


Un vis în care vezi o găină albă simbolizează sărbătoarea și bucuria. S-ar putea să plănuiești o nuntă sau să fii invitat la ea, un botez sau o altă sărbătoare la care vei fi foarte bucuros să participi. Vei începe imediat să pregătești cadouri pentru gazdă. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai bune petreceri la care ai fost vreodată în viața ta.

Visezi o găină neagră


Dacă vezi o găină neagră într-un vis, înseamnă că te vei certa cu părinții tăi, partenerul sau alți membri ai familiei. Există șansa ca respectiva cauză a acelui conflict să fie banală, dar toate acestea se vor transforma în timp într-o ceartă serioasă. Vă veți supărați unii pe alții pentru tot ce v-a rănit, iar asta ar putea chiar să deschidă niște răni vechi. Fii foarte atent și asigură-te că eviți conflictele, deoarece acesta este singurul mod de a fi sigur că nu vei răni pe cei dragi sau nu vei fi rănit.

Visezi o găină multicoloră


Când vezi o găină multicoloră într-un vis, acesta este un semn că cineva te folosește. Cineva din împrejurimile tale te manipulează pentru a-i îndeplini dorințele și nevoile sau pentru ca tu să le termini sarcinile și alte obligații. Ascultă-i pe cei care îți spun că ești prea orb și naiv pentru a-ți da seama că ai devenit victima manipulării cuiva.

Visezi o găină în cușcă


Acest vis simbolizează probleme financiare în viitorul apropiat. Acordă atenție în ce investești bani, deoarece investițiile riscante nu îți vor aduce succes de data aceasta. Cere sfaturi de la cineva care are mult mai multă experiență decât tine in acel domeniu.

Visezi o găină care zboară


Dacă vezi o găină zburând într-un vis, asta simbolizează lipsa de libertate. Există șansa să fii într-o relație cu o persoană geloasă, motiv pentru care de multe ori nu poți face lucrurile care ți-au plăcut înainte. O altă posibilitate este ca lipsa de libertate să fie rezultatul unei mari conexiuni cu părinții tăi sau membrii familiei care încearcă să te protejeze în acest fel.

Semnificațiile viselor pot fi mai banale. Dacă ați văzut sau ați hrănit recent o găină, asta v-a făcut o impresie.

Postări relevante