Cuarț - Simbolistica.com

Cuarț

Cuarț
Ce reprezintă cuarțul?

Cristalul de cuarț s-a crezut odată că este o gheață eternă trimisă de zei pe Pământ. Până la sfârșitul anilor 1500, mulți cercetători au crezut că această piatră este gheață fosilizată. Acesta este de fapt un mineral, unul dintre cele mai abundente minerale din scoarță, compus din siliciu și oxigen.
El poate fi clar ca gheața sau poate avea incluziuni, voaluri, bule și diferite culori.

Misticismul din jurul cuarțului

Oamenii din cele mai vechi timpuri credeau în puterile magice ale cuarțului. Civilizațiile antice romane, egiptene și grecești foloseau cristale de cuarț ca talismane puternice. Se crede că cuvântul cuarț provine din cuvântul german „quarz”, iar cuvântul cristal provine din cuvântul grecesc „krystallos”, care înseamnă gheață.

Japonezii antici credeau că acest cristal se formează din respirația unui dragon alb și îl considerau simbol al perfecțiunii. Cuarțul a fost folosit de-a lungul istoriei în ritualuri de ploaie. Mai mult de atât, din el s-au confecționat, încă din Evul Mediu, cranii și sfere de cristal pentru a prezice viitorul. În cadrul inițierilor, cuarțul simbolizează elementul celest.

Apa sacră și atotputernică din ritualurile inițiatice ale medicine-men ( vracilor) australieni este considerată a fi cuarț lichefiat.

Diferitele tipuri de cuarț
Ametist

Ametistul este unul dintre cele mai liniștitoare feluri de cristale vindecătoare. Hrănitor al chakrei coroanei, Ametistul este mereu gata să-i aducă sufletului tău seninătate și să te ajute să-ți găsești claritatea.

Cuarț roz

Vindecător al inimii, Cuarțul Roz aduce nuanțele sale de petale de trandafir și vibrații blânde pentru a vă ajuta să renunțați la rănile vechi și să vă închideți rănile sufletului. Acest cuarț roz pal este simbol unitar al energiei pozitive, al compasiunii profunde și al învățării să te iubești pe tine însuți.

Aventurina

Aventurina, prin nuanțele sale strălucitoare de verde, este un stimulent de încredere. Supranumit Piatra Oportunității, poți fi sigur că lucrurile bune îți vor zbura atunci când vei rezona cu acest cristal. Legăturile aventurinei cu chakra inimii aduc recunoștință, speranță și pozitivitate pură.

Cuarț albastru

Un curățitor uimitor de aură, Cuarțul Albastru este propice pentru a te elibera de gândurile negative. De asemenea, acesta poate aduce un sentiment de renaștere senină sufletului tău. O piatră înălțătoare și cu adevărat vindecătoare care se conectează la chakra gâtului, Cuarțul albastru poate fi, de asemenea, utilizat ca instrument pentru o mai bună comunicare.

Morion

Energia caldă splendidă radiază din această piatră de cuarț fumuriu. Cunoscut și ca „Morion” sau „Piatra puterii”, el are o istorie lungă și mistică, adesea folosită de druizi ca auxiliar în previziunile lor. Cuarțul fumuriu este un aducător de lumină, gata mereu să ne ghideze către locurile în care suntem meniți să fim.

Ametrină

O piatră frumos îmbinată, care reunește puterile vindecătoare ale ametistului și citrinului, Ametrina reușește să fie cea mai bună din ambele lumi. Pentru cei care tânjesc la o perspectivă însorită și senină asupra vieții, această piatră este întotdeauna gata să calmeze sufletul și să înmoaie sinele în lumina vibrațiilor dulci de vară.

Cuarțul de zăpadă

La fel de moale ca fulgii care cad din cer, cuarțul de zăpadă îți invită copilul interior să se joace. Un sentiment de inocență și vibrații puternice de curățare fac din acest tip de cuarț un vis absolut de adus în viața ta.

Citrin

Energia solară strălucitoare ce înconjoară citrinul este întotdeauna o bucurie. Această piatră care aduce lumină este cunoscută pentru abilitatea sa de a trezi visele adormite, de a aduce o doză suplimentară de succes și de a lăsa încrederea să izvorască în sufletul tău.

Ochiul de tigru

Deveniți cu picioarele pe pământ, simțiți-vă constant și în siguranță și lăsați să strălucească forța interioară profundă și curajul atunci când vă întoarceți la magia practică a Ochiului de Tigru. Acest cristal lucrează pentru a elimina energia negativă. Mai mult de atât, el este gata să intre în al treilea ochi și să te ajute să mergi prin lume cu mândrie.

Vedeți și cristal.

Postări relevante