Chakra - Simbolistica.com

Chakra

Chakra

Chakra este un termen sanscrit ce înseamnă roată și desemnează punctele oculte de joncțiune ale canalelor subtile (nadis) prin care, conform fiziologiei hinduse, circulă energia vitală.

Aceste centre de conștiință ale fiziologiei mistice, etajate de-a lungul coloanei vertebrale până în vârful capului, pot fi calificate drept vârtejuri de materie eterică (avas). Acolo, în centrul psihic inferior, zis Muladhara, se trezește Kundalini, forma statică a energiei creatoare. Tantrismul hindus enumeră șase centre, plus un centru cerebral superior, Sahasrâra sau lotusul cu o mie de petale.

Budismul tantric tibetan ține cont de cinci chakre: al perineului, al ombilicului, al inimii, al gâtului și al creierului, corespunzând succesiv pământului, apei, focului, aerului și eterului. De asemenea ele au corespondente în cele 4 puncte cardinale și centrul ( adică vârful).

Ce ar trebui să știm despre fiecare chakră în parte?
CHAKRA RĂDĂCINII

În sanscrită, Chakra Rădăcină este cunoscută ca Chakra Muladhara. Această rădăcină definește relația noastră cu Mama Pământ. Ne influențează pasiunea, creativitatea, tinerețea, vitalitatea și, cel mai important, instinctele noastre de supraviețuire de bază. Chakra rădăcină este reprezentată de culoarea roșu, care este, de asemenea, o indicație pentru nevoia de logică, gândire realistă și ordine în viața noastră.

Mai mult, este, de asemenea, un simbol al forței noastre fizice, al sexualității noastre și al răspunsului de fugă și luptă care tinde să se activeze în corpul nostru atunci când simțim pericolul. Chakra rădăcină este conectată cu simțul mirosului.

CHAKRA SACRALĂ

Chakra Sacră, sau Chakra Swadhisthana, este un simbol al elementelor de apă prezente în corpul uman. Este reprezentat de culoarea portocaliu, care tinde să ne influențeze capacitatea de a fi fericiți și veseli, plini de compasiune, creativitate și pasiune. Ne influențează, de asemenea, dorințele, sexualitatea și funcțiile noastre reproductive, printre altele.

În corpul uman, Chakra Sacră este conectată cu simțul nostru al gustului și afectează mai multe organe și glande, inclusiv vezica urinară, sistemul limfatic, pelvisul, intestinul gros și organele reproducătoare feminine.

CHAKRA PLEXUSULUI SOLAR

Chakra plexului solar, cunoscută sub numele de Chakra Manipura în sanscrită, este tradusă aproximativ prin „Orașul bijuteriilor”. Ea este considerată una dintre cele mai puternice chakre care are influențe profunde asupra puterii noastre personale. Chakra plexului solar reprezintă abilitățile și puterile noastre personale și ne influențează atât succesul personal, cât și pe cel profesional.

Această chakră este reprezentată de culoarea galbenă, care simbolizează vârtej energetic și legătura sa cu energia, focul și încărcarea, printre alte emoții puternice. Atunci când acest element înflăcărat și puternic este prezent într-un echilibru armonios, ne permite să fim mult mai energici, activi, încrezători și receptivi, cu o dispoziție veselă care ne permite să ne respectăm pe noi înșine și pe ceilalți.

Chakra plexului solar este conectată cu simțul nostru al văzului și este conectată cu glandele suprarenale.

CHAKRA INIMII

Chakra Inimii, cunoscută și sub numele de Chakra Anahata, este asociată cu elementul aer din corp și are cea mai profundă influență asupra relațiilor noastre profesionale și personale.

Aceasta chakra este denotata de culoarea verde. Dacă chakra inimii este slabă și fragilă, ne poate ruina relațiile cu emoții negative, precum gelozia, invidia, furia, neîncrederea și mania. Chakra inimii influențează simțul nostru tactil și este conectată la mai multe glande, inclusiv glandele limfatice și timus.

CHAKRA GÂTULUI

Așa cum sugerează și numele, Chakra Vishuddhi sau Chakra Gâtului simbolizează adevărata noastră voce interioară și capacitatea noastră de a comunica cu ceilalți. Este reprezentată de culoarea albastră și este asociată cu abilitățile noastre de a asculta, de a empatiza și de a comunica cu ceilalți.

Elementul extrem de delicat și grațios al chakrei gâtului, atunci când se află într-un echilibru armonios, permite ființelor umane să se bucure de o voce frumoasă, potențial artistic, moduri creative de exprimare și capacitatea de a ajunge la o locuință spirituală superioară cu un simț acut al conștientizarea spirituală.

Chakra gâtului este conectată la mai multe organe și glande, inclusiv gâtul, maxilarele, vertebrele gâtului, tiroida, dinții, urechile, esofagul și urechile. Ființele umane care au o chakră a gâtului echilibrată au un potențial artistic puternic, împreună cu capacitatea de a medita liber și de a-și folosi energia în mod eficient.

CHAKRA AL TREILEA OCHI

Chakra sprâncenelor/al treilea ochi, cunoscută și sub denumirea de Chakra Ajna, se traduce aproximativ prin „centrul cunoașterii sau al monitorizării”. Este simbolizată de culoarea indigo și este asociată cu simțul nostru de gândire, capacitatea noastră de a raționaliza, de a folosi logica și de a efectua o analiză pentru a ajunge la concluzii rezonabile.

Persoanele care au chakra aceasta armonios echilibrată, au o minte foarte fermecătoare și carismatică, nu se tem de moarte sau de necazuri și au, de asemenea, abilități telepatice puternice.

Această chakră este conectată cu diferite glande, în special cu glanda pituitară și pineală.

CHAKRA COROANĂ

Chakra Coroană, cunoscută sub numele de Chakra Sahasrara în sanscrită, este conectată cu elementul de lumină. Ea este asociată cu mai multe organe și glande din corp, inclusiv creierul, mâna, sistemul nervos și glanda pituitară.

Când această chakră este echilibrată armonios, ea poate oferi indivizilor niște abilități și potențiale extrem de puternice, inclusiv capacitatea de a transcende toate barierele create de legile naturii, de a poseda o conștientizare crescută a morții și nemuririi, puteri spirituale sporite și chiar capacitatea pentru a crea miracole.

Postări relevante