Aureolă - Simbolistica.com

Aureolă

Aureolă

MITOLOGIE

Imagine solară ce are semnificația de coroană (coroană regală), Aureola se manifestă printr-o radiație luminoasă în jurul feței și, uneori, în jurul trupului în totalitatea sa. Această strălucire de origine solară este un semn al sacrului, al sfințeniei, al divinului, ce materializează aura într-o formă particulară.

Aureola eliptică- aureola care încunună capul- indică lumina spirituală. Ea prefigurează lumina trupurilor reînviate și, deci, anunță anticipat transfigurarea în trupuri de slavă.

Prin forma ei de coroană, tonsura preoților și a călugărilor se înrudește cu aureola. Ea indică propensiunea lor exclusivă spre spiritual, deschiderea sufletului.

În arta bizantină, aureola rotundă este rezervată defuncților care au trăit ca mucenici în lumea noastră și care au fost primiți în ceruri. Personajele care încă se mai aflau în viață pe pământ, nu puteau beneficia, decât cel mult de o aureolă pătrată. Întâlnim aici simbolismul universal al cercului- cerul- și al pătratului- pământul.

A doua venire a lui Hristos (detaliu)
822
Mozaic
Santa Prassede, Roma

Aureola este un procedeu de punere în valoare a ceea ce are mai nobil un personaj:capul. Datorită aureolei, capul răspândește raze, iar dimensiunile îi sunt sporite.La omul aureolat, partea superioară- celestă și spirituală- a căpătat preponderență: ne aflăm în fața omul desăvârșit, unificat începând de sus. Astfel, s-a putut spune despre sfinți că se armonizau în înalturi.

Aureola simbolizează iradierea luminii supranaturale, tot așa cum roata reprezintă razele soarelui. Ea înfățișează răspândirea, expansiunea afară din sine a acestui centru de energie spirituală care este sufletul sau capul sfântului încununat de aureolă.

VISE

Aureola este un simbol al iluminării și al divinității. A visa că ai o aură marchează punctul culminant al vieții tale terestre, moment în care te afli într-o completare perfectă. Când vezi aureola pe o altă persoană în visele tale, simbolizează faptul că acea persoană este esențială pentru călătoria ta de succes către iluminare și fericire.

Nu reprezintă nimic care să aibă de-a face cu romantismul, ci mai degrabă este asociat cu o conexiune cu divinul din interiorul tău.

Postări relevante