Zodia Taur - Simbolistica.com

Zodia Taur

Zodia Taur

Taurul este cel de al doilea semn zodiacal, iar acesta se situează între Echinocțiul de primăvară și Solstițiul de vară.

Taurul este un simbol al unei mari puteri de muncă, al tuturor instinctelor. Acesta se concentrează in special în jurul instinctului de conservare, al senzualității si al unei exagerate propensiuni spre plăceri. Această zodie este cum se spune în astrologie guvernată de Venus. Cu alte cuvinte, această zonă a cerului este în deplină și intimă armonie cu natura planetei amintite.

Zodiei Taurului îi este asociată simbolistica materiei prime, a substanței inițiale, asimilabile cu pământul ca element, cu glia-mumă.

Berbecului îi corespunde cinetica focului originar, întrupată printr-un animal uscat, dominat de un cap masiv, repezit înainte. Spre deosebire de acesta, Taurul se prezintă drept „statica unei mase purtătoare de viață”. Simbolul este o creatură robustă, puternică, cu predominanță orizontală și ventrală. Aici domnește un spirit greu, greoi, gras, lent, stabil, solid, dens, fix.

Acestei zodii hiperfeminine i se asociază si valoarea unui sens pe deplin terestru în linia unei simfonii în verde-crud, ca o pajiște. În concertul zodiacal, acestei zodii i se atribuie partitura ce se aseamănă cu un cântec bahic pentru a o slăvi pe Venera, a lui Venus Genitrix, cea cu un trup fermecător și cu sânge aprins, răscolită de vibrațiile ce emană din teluric un cântec al lunii pline, închinat naturii-mamă.

Taurul conferă o fire animală, dominată de instinct și bogată mai cu seamă în senzorialitate: a trăi într-un asemenea univers înseamnă a adulmeca, a gusta, a pipăi, a vedea, a auzi. Totodată semnifică să te lași în voia poftelor pământești, a îmbătătoarelor farmece dionisiace. Setea de viață este aici înrădăcinată într-un temperament generos, robust și cu o vitalitate solidă. Ea poate fi temperată fie printr-o viață de plăceri, plină de patimi de tot felul, fie printr-o viață de muncă, menită a satisface pofta de a poseda.

Postări relevante