Zodia Berbec - Simbolistica.com

Zodia Berbec

Zodia Berbec

Berbecul este întâiul semn al Zodiacului și acoperă, începând cu echinocțiul de primăvară, 30 grade. Natura se trezește acum, după amorțirea iernii. Acest semn simbolizează înainte de toate pregătirea primăverii, deci pornirea, virilitatea( semnul cel mai important al lui Marte), energia, independența și curajul.

Semnul este pozitiv sau masculin prin excelență. Puternica sa influență este neprietenoasă femeilor atunci când, în momentul unei nașteri feminine, se situează la răsărit.

Zodia Berbecului este un simbol intim, legat de natura focului originar. El este o reprezentare cosmică a puterii animale a focului care țâșnește. Același foc care izbucnește, care explodează în primul moment al manifestării. Este vorba de un foc totodată creator și distrugător, orb și răzvrătit, haotic și împrăștiat, generos și sublim. Odată pornit dintr-un punct central, se răspândește în toate direcțiile. Această forță este asimilată țâșnirii vitalității primordiale, elanului primitiv al vieții. I se atribuie de asemenea tot ceea ce un asemenea proces inițial are ca impuls pur și brut, ca descărcare răbufnitoare, fulgerătoare și neîmblânzită, ca pornire violentă, ca respirație incandescentă.

Tradiția hermetică spune că ne aflăm în prezența unui cuvânt ale cărui sonorități sunt din aur și purpură, având afinități astrale cu Soarele și cu Marte. Un logos agresiv prin esență, care corespunde unei naturi gâfâite, grăbite, intense, clocotitoare, convulsive. Astrologia asimilează câte un caracter omenesc fiecărui semn zodiacal. De precizat însă că nu este suficient să te fi născut în luna zodiacală, nici că este necesar să te fi născut atunci, ca să semeni cu tipul semnului acesta. Tipul Berbec aparține colericului ( emotiv-activ-primar), cu vitalitatea sa arzătoare, cu patima sa pentru trăirea neoprită în tumultul și intensitatea emoțiilor puternice, a senzațiilor tari, a isprăvilor neobișnuite, a șocurilor existenței sale.

Postări relevante