Zodia Balanță - Simbolistica.com

Zodia Balanță

Zodia Balanță

Când se intră în acest semn, Soarele este la punctul median al anului astronomic.

Trecerea acestuia din emisfera nordică în emisfera sudică marchează echilibrul dintre fortificația construită și forțele care-i pregătesc ruina. Întocmai este și echilibrul dintre zile și nopți.

Zodia este reprezentată printr-o balanță, cu pârghia și cele două talere ale sale. Acest punct de echilibru, în jurul căruia oscilează totul, este mărturia unei oscilații între amurgul unei toamne exterioare și zorile unei primăveri interioare.

În acest punct central, la egală distanță de care se echilibrează cele două talere, noi vedem mai ales neutralizându-se forțele contrare: al motorului și al frânei; al elanului și al reținerii; al spontaneității și al cugetării; al abandonului și al spaimei; al chemării și al retragerii din fața vieții. De aici se naște o lume a mediei, a măsurii, a semitonurilor, al culorilor și-al nuanțelor.

Este un univers esențializat, pe care îl vedem că se prezintă în simbolistica elementului Aer, de natură subtilă. Mediul aerian al Balanței este, față de cel al Gemenilor, ceea ce locul inimii este față de locul spiritului. Eul se așază aici, împreună cu un altul, de valoare egală, introducând dialogul afectiv dintre tu și eu.

Setul de zodii cu semnul Aer: Gemeni, Balanța, Vărsător

Semnul Serbărilor galante este de altfel plasat sub dominația planetei Venus, în prezența căreia Saturn aduce o notă de detașare și de spiritualizare. Este vorba de Venus Afrodita a trandafirilor de toamnă, zeiță a frumuseții ideale, a gingașiei sufletului, a Nunții sacre, ca și a serenadelor si a menuetelor.

Nașterea lui Venus pictată de Sandro Boticelli

Postări relevante