Susan - Simbolistica.com

Susan

Susan

MITOLOGIE

Susanul este un fortifiant tradițional chinezesc. Cu toate aceasta, planta nu este originară din China. Există însemnări care consemnează susanului în Egipt cu aproximativ 5000 de ani înainte de ajunge pe teritoriul dinastiei Qin.

Cu ajutorul semințelor de susan, oamenii considerau că pot să se abțină de la cereale și să atingă longevitatea. Laozi și Yinhi, plecați spre tărâmurile din Vest- spre Kunlun, centru al lumii- se hrăneau cu semințe de susan.

Muntele Kunlun este un important și unul dintre cei mai remarcabili munți din mitologia chineză. Este reședința pământească a Divinității Supreme, un paradis al zeităților și al nemuritorilor. Mai mult de atât, este și unul dintre stâlpii cerului care împiedică prăbușirea raiului și o scară a cerului care leagă pământul de cer.
Muntele Kunlun mitologic nu trebuie confundat cu Munții Kunlun reali, geografici. Diverse locații ale Muntelui Kunlun sunt propuse în diferitele legende, mituri.
Mitologia legată de Muntele Kunlun s-a dezvoltat cu timpul. La un moment dat, a fost influențată și de introducerea ideilor despre un axis mundi din cosmologia Indiei. Atunci Muntele Kunlun a fost identificat cu (sau a preluat atributele) Muntele Sumeru.
O altă dezvoltare istorică în mitologia lui Kunlun, (din nou cu influență de cea indiană) a fost că nu este doar doar sursa râului Galben. Atunci Kunlun a început să fie considerat sursa a patru râuri majore care curg în cele patru sferturi ale busolei.
Primul care a vizitat acest paradis a fost, conform legendelor, regele Mu (976-922 î.Hr.) al dinastiei Zhou. Se presupune că el a descoperit acolo Palatul de Jad din Huang-Di, miticul Împărat Galben și inițiatorul culturii chineze. Mai mult de atât, a întâlnit-o pe Hsi Wang Mu. Ea este, „Mama Spiritului a Vestului”, numită de obicei „Regina Mamă a Vestului”, care a fost obiect al unui cult religios străvechi. Aceasta a atins apogeul în timpul dinastiei Han, și-a avut, de asemenea, reședința mitică în acești munți.

Cuvântul susan a rămas legat de o formulă magică, respectiv „Susan deschide-te„. Aceasta era pronunțată de Ali Baba, ca să poată deschidă poarta peșterii misterioase. Acolo pretindeau că își ascundeau bogățiile cei patruzeci de hoți.

„Susan deschide-te” este o frază magică din povestea „Ali Baba și cei patruzeci de hoți” din versiunea lui Antoine Galland din „O mie și una de nopți”.

Nu se poate explica originea acestei injocțiuni practice, dar ea rămâne un simbol legat, fără îndoială, de fecunditate. Sămânța care se deschide este cea care ne dăruiește toată bogăția pământului.

Din punct de vedere psihologic, acest „Susan deschide-te” nu rămâne fără semnificație nici în fața tuturor porților închise care sunt ființele unele față de celelalte. Este de ajuns un singur cuvânt magic ca să se deschidă nu doar inimile, ci și căile tainice ale subconștientului. Acest „Susan deschide-te” este strigătul de chemare. Este unul lansat bogăției închise în peșteră, fie că peștera aceasta ar fi aceea a seminței hrănitoare și fertile, sau c-ar fi vorba de cufărul cu bogății materiale, de la labirintul inconștientului ori de locul unde se refugiază revelația spirituală.

VISE

Dacă visezi susan, subconștientul face referiri la abundență, bogăție și bani.

Dacă visezi că mănânci susan cu o lingură, poate însemna că vei evalua o oportunitate când nimeni nu observă asta. Astfel, vei adăuga bogăție la bogăția ta actuală, până când această oportunitate va fi observată de altcineva.

Dacă visezi că ai susan pe haine sau că ți-a rămas susan la colțul gurii, înseamnă că vei reuși să economisești bani.

Dacă visezi prăjituri cu semințe de susan, înseamnă că un câștig financiar mare care va fi atins ca urmare a unor eforturi mici.

Dacă visezi piure de susan sau că extragi uleiul de susan, înseamnă că nu vei renunța, deși te confrunți cu dificultăți. În acest fel, vei obține ceea ce îți dorești în jobul sau relația ta.

Dacă visezi insecte, păsări sau animale că mănâncă susan, simbolizează că, un prieten te avertizează despre risipa ta, un sfat care prevede că ești conștient de nedreptatea ta în relația voastră.

Dacă visezi că iei sau cumperi susan, poate indica faptul că vei încerca să câștigi bani din căi proaste pentru a-ți închide datoria și vei avea succes.

Dacă visezi că dai sau că vinzi susan unei persoane, înseamnă că vei găsi un partener pentru jobul tău.

Dacă visezi că plantezi susan, înseamnă că vei primi ajutor de la o persoană căreia i-ai făcut o favoare.

Dacă te visezi colectând susan, înseamnă că vei întâlni o persoană care îți aduce beneficii.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă recent ați văzut, mâncat o semințe de susan, acestea v-au lăsat o impresie.

Postări relevante