Muscă - Simbolistica.com

Muscă

Muscă

MITOLOGIE

La populațiile bamileke și bamum (mjinji), musca este simbolul solidarității. În regatul micilor insecte zburătoare este uniunea care creează puterea. Totuși, o muscă singură este lipsită de apărare.

La greci, musca este un animal sacru, căruia i se raportează anumite nume ale lui Zeus și Apollo. Evocă, poate, vârtejul vieții olimpiene și omniprezența zeilor.

Zumzăitoare, zburătăcind în cercuri învârtejite și înțepând fără încetare, muștele sunt ființe insuportabile. Ele se înmulțesc pe materiile putrezite sau în descompunere, fiind purtătoarele celor mai afurisiți germeni de boli și desfid o urmărire neîncetată. În acest sens, a ajuns Belzebul, veche divinitate siriană, al cărui nume ar însemna etimologic seniorul/stăpânul muștelor, prințul demonilor.

Beelzebub (ebraică: בַּעַל זְבוּב‎ Baʿal Zəḇūḇ) sau Beelzebul este un nume derivat de la un zeu filistin, adorat anterior în Ekron, și adoptat ulterior de unele religii avraamice ca demon major. Numele Beelzebub este asociat cu zeul canaanit Baal.
În sursele teologice, predominant creștine, Belzebul este un alt nume pentru Satana. El este cunoscut în demonologie drept unul dintre cei șapte prinți ai Iadului. „Dictionnaire Infernal” îl descrie pe Beelzebub ca fiind o ființă capabilă să zboare, cunoscută sub numele de „Stăpânul Zburatorilor” sau „Stăpânul Muștelor”.

Pe de altă parte, musca reprezintă pseudo-omul de acțiune, iute, febril, inutil și revendicativ. Este musca fabulei care-și cere răsplata după o agitație vană, simplă imitare. a muncii celorlalți.

VISE

Visezi muște


Dacă vezi muște într-un vis, înseamnă că vei fi îngrijorat. Există șansa ca zile sau chiar luni de muncă grea și efort pe care le-ați dedicat unei școli sau unui proiect de muncă să se piardă. Vei fi supărat când vei realiza că trebuie să faci totul din nou, în timp ce cea mai mare problemă a ta va fi lipsa de timp și răbdare pentru ceva ce poate fi respins încă o dată.

Să visezi că prind muște


Când visezi că prinzi muște înseamnă că cineva va încerca să te acuze de ceva fără nicio dovadă. Există șansa ca acea companie pentru care lucrezi sau un alt stabiliment să aibă nevoie de o persoană care să se lase cu tot ce merge prost. Depinde de tine să evaluezi ce vei obține din asta și ce vei pierde dacă te decizi să fii țap ispășitor.

Visezi că omori o muscă


Când visezi că omori o muscă, simbolizează o iubire interzisă. Probabil că nu ai putut rezista cuiva cu care nu ai un viitor strălucit. În ciuda tuturor sfaturilor de a uita acea persoană, sentimentele tale ți-au bătut rațiunea, motiv pentru care te poți aștepta la nenumărate nopți nedormite și întrebări care nu vor avea niciodată un răspuns.

Visezi că alți oameni prind muște


Acest vis înseamnă că cineva te va apărea. Vei fi ținta judecății oamenilor din jurul tău din cauza deciziilor sau acțiunilor tale. Toată lumea te va critica și disprețui, dar o singură persoană va fi de partea ta. Vorbim despre cineva în care nu ai fi crezut niciodată, care simte o formă de afecțiune sau de simpatie pentru tine.

Visezi că alți oameni ucid muște


Când vezi pe altcineva ucigând muște într-un vis, acesta este un semn că vei afla accidental despre adulterul cuiva. Îl vei prinde pe partenerul prietenului sau al colegului tău în flagrant. Te vei afla într-o dilemă – dacă să le spui ce ai văzut sau să taci pentru că nu vrei să te amesteci în viața lor. O vei rezolva punându-te în acea situație și întrebându-te dacă ai vrea să afli adevărul.

Visezi muște moarte


Dacă vezi o mulțime de muște moarte într-un vis, înseamnă că te vei îndepărta de oamenii a căror companie nu ți se potrivește. Vorbim despre prieteni sau cunoscuți care își transmit energia negativă asupra ta. Te simți deprimat și epuizat după ce ai stat cu ei și vei decide să nu-i mai vezi pentru o vreme pentru a-ți proteja sănătatea mintală.

Visezi un roi de muște


Dacă vezi un roi de muște într-un vis, înseamnă că evenimentele neplăcute te așteaptă în viitor. Îți vor lua mult timp și efort. Te vei confrunta cu provocări mult mai complicate decât ți-ai fi putut imagina. Ai crezut ferm că totul va curge lin, dar lucrurile vor fi cu totul altfel. Cu toate acestea, este necesar să fii răbdător și perseverent pentru că doar așa poți să-ți rezolvi problemele.

Visezi un roi de muște care te atacă


Dacă visezi un roi de muște care te atacă sau te mușcă pe tot corpul, simbolizează probleme de comunicare. Există șansa să te cerți cu partenerul sau să ai o ceartă aprinsă cu colegii sau superiorii. Va trebui să-ți muști foarte mult limba, pentru ca lupta să nu se transforme într-un conflict serios care ți-ar putea distruge relația cu alți oameni.

Visezi că alungi muștele


Dacă visezi că alungi muștele sau să încerci să le scoți din casă, înseamnă că vei rezolva o problemă care a reapărut în mod continuu odată pentru totdeauna. Vei găsi în sfârșit modalitatea potrivită de a lăsa această îngrijorare în trecut.

Visezi că alți oameni alungă muște


Când vezi pe altcineva încercând să scoată muștele din casa lor, înseamnă că un străin îți va da un sfat bun. Vei avea șansa să călătorești undeva cu un grup de oameni, dar nu îi vei cunoaște bine pe mulți dintre ei. Vei avea o conversație cu o persoană foarte înțeleaptă care îți va spune ceva care îți va schimba obiceiurile și punctul de vedere cu privire la unele lucruri.

Visezi muște care bâzâie


Când visezi sunetul pe care îl fac muștele, dar nu le poți vedea și pe acestea, înseamnă că ar trebui să ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală. Trebuie să faci ceva cu sistemul tău imunitar, pentru început, luând mai multe vitamine prin alimente sau suplimente. De asemenea, este esențial să acorzi atenție stării tale mentale, deoarece stresul o afectează negativ.

Visezi muște care zboară în jurul rămășițelor


Un vis în care vezi un roi de muște zburând în jurul unor resturi sau a unui coș de gunoi înseamnă că este timpul pentru schimbări imense și profunde în viața ta. Va trebui să îți schimbi obiceiurile, să îți îndrepți prioritățile sau să începi noi proiecte. Oricum, un drum lung până la atingerea succesului și a obiectivelor te așteaptă și va trebui să depui mult efort pentru a obține rezultatele pe care le dorești.

Visezi muște în mâncare


Dacă visezi că muștele intră în mâncare sau primești o farfurie cu o muscă în ea, într-un restaurant, înseamnă că te îndoiești de persoana iubită. Există șansa să crezi cu tărie că al tău coleg de la serviciu te sabotează, adică minimizându-ți succesul și efortul în fața superiorilor. Cu toate acestea, nu acuza acea persoană de o astfel de faptă până când nu obții dovezile necesare.

Visezi o muscă în băutura ta


O muscă moartă într-un pahar de vin, suc sau orice altă băutură simbolizează teama excesivă de eșec. Rareori îți pui ideile sau planurile în acțiune pentru că nu crezi că poți face lucrurile corect. Lipsa încrederii în sine este probabil problema ta și te împiedică să faci progrese. Nu poți seta fiecare idee la eșec înainte de a încerca să o realizezi.

Visezi o muscă în ureche


Acest vis poate însemna că vei auzi veștile care te vor îngrijora. O altă semnificație este că cineva îți va spune ceva ce nu vrei să știi. Probabil că un străin se va încrede în tine. Îți vor spune multe lucruri despre persoana iubită sau partenerul lor, iar tu vei da doar din cap îngrijorat pentru că vei fi fără cuvinte.

Visezi că o muscă intră în urechea cuiva


Când vezi că o muscă intră în urechea altcuiva, înseamnă că cedezi tentației de a dezvălui secretul cuiva. Prietenul tău s-a destăinuit ție și vei dori să vorbești despre asta partenerului tău sau unuia dintre cei dragi. Dacă îți pasă de acea prietenie, vei renunța. Cu toate acestea, dacă decizi să spui ceea ce știi și prietenul tău va afla despre asta, îl vei pierde.

Visezi că o muscă îți intră în gură


Acest vis este un semn că trebuie să fii atent la ceea ce spui în grupuri mari de oameni dacă vrei să faci progrese în carieră. Dacă doar asociații sau superiorii tăi de afaceri ar ști ce spui la spatele lor, asta ar afecta negativ afacerea ta sau chiar ți-ar pune în pericol locul de muncă. Cel mai bine este să păstrezi câteva opinii pentru tine sau să le împărtășești doar cu cei mai apropiați prieteni.

Visezi că o muscă intră în gura altcuiva


Un vis în care vezi o muscă zburând în gura altcuiva înseamnă că o persoană dragă te va face de rușine în fața multor oameni. S-ar putea să fie beți sau să spună ceva nepotrivit în timp ce glumesc. Vei încerca să-i avertizezi subtil să nu mai vorbească, dar degeaba pentru că acea persoană nu va acorda atenție. Abia mai târziu își vor da seama de ce ești supărat pe ei și își vor cere iertare.

Visezi că înghiți o muscă


A înghiți o muscă într-un vis este un semn bun. Adesea simbolizează o îmbunătățire a situației tale financiare. Există șansa să obții o mărire de salariu sau un stimulent. O altă posibilitate este că vei câștiga bani din jocuri de noroc sau vei moșteni ceva. Dacă te gândești să începi sau să îți extinzi afacerea, acum vei avea suficiente fonduri pentru a îți pune planurile în acțiune.

Visezi că alți oameni înghit o muscă


Dacă vezi pe altcineva înghițind accidental o muscă, înseamnă că vei putea respira pentru că unul dintre membrii familiei sau prietenii tăi își vor rezolva problemele financiare. Ai fost îngrijorat pentru ei mult timp pentru că erau șomeri sau aveau un loc de muncă prost plătit. Totuși, totul va începe să meargă în bine în viața acelei persoane și vei fi fericit pentru asta.

Visezi o muscă gigantică


O muscă gigantică într-un vis este un semn că ești predispus la probleme exagerate. Ești panicat din fire și reacționezi la fiecare lucru mic de parcă ar fi o chestiune de viață sau de moarte. Mai rău, nu asculți ceea ce îți spun oamenii în acea vrie a ta, și ajungi să faci mereu aceleași greșeli. Probabil că nu ai avut niciodată probleme reale înainte, motiv pentru care ești atât de dramatic.

Visezi o muscă de vin


O muscă de vin într-un vis simbolizează creșterea și progresul rapid. Există șansa ca de mult timp să faci ceva care nu îți dă rezultate. Încerci să fii mai bun la acel lucru în fiecare zi, dar indiferent de ce ai face, nu poți face progrese. Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea întoarce în avantajul tău în curând.

Semnificațiile viselor pot fi mult mai banale. Dacă recent ați văzut, prins sau ucis o muscă, aceasta se poate să vă fi făcut o impresie.

Postări relevante