Jais - Simbolistica.com

Jais

Jais

În bazinul mediteranean ( Italia și Egipt) și în Suedia, amuleta de jais, ca și cea de mărgean, ocroteau de deochi. În Insulele Britanice, jaisul îndepărta furtunile, demonii, otrăvurile, demonizarea, bolile trimise de vrăjitori și mușcăturile de șarpe. Femeile irlandeze, când le lipseau de acasă bărbații, ardeau jais, un bitum foarte inflamabil, spre a-și asigura paza.

În toate cazurile, jaisul, piatră neagră și lucioasă, intervine ca simbol ocrotitor, păzind de toate vrăjile nevăzute.

Proprietăți fizice

Jaisul este o rocă organică creată atunci când bucăți de material lemnos sunt îngropate, compactate și apoi trec prin degradare organică. Apoi este încălzit, iar rezultatul este o cusătură de cărbune.

De obicei este de culoare neagră, dar există și jais de culoare maro. Poate fi tăiată sau sculptată cu ușurință și are o textură uniformă care face posibilă sculptarea cu precizie.

Când este frecată și lustruită bine devine strălucitoare, poate avea un finisaj minunat, iar valoarea sa estetică este mult îmbunătățită.

Vei fi captivat de strălucirea mătăsoasă frumoasă a acestei pietre!

Proprietăți metafizice

Jaisul îți va oferi îndrumări fizice, emoționale și spirituale pentru a te ajuta să îți îndeplinești obiectivele și să obții echilibrul și armonia.

Îți va aminti de obiectivele tale, te va ajuta să-ți reevaluezi metodele și te va inspira să te reinventezi.

Jaisul poate extrage energiile negative care persistă în câmpurile tale energetice. Aceste energii negative afectează modul în care gândești, simți, vorbești, acționezi. Când aceste energii negative sunt risipite, faci loc mai multor energii pozitive.

Jaisul te va ajuta, totodată, să te concentrezi asupra carierei, relației și vieții pe care le dorești. Îți va arăta cum poți realiza asta folosind talentele și abilitățile tale. Această piatră te poate ajuta să îți recunoști greșelile și să le corectezi.

Îți va aminti că există valoare în smerenie și că nu pierzi niciodată când recunoști că ai greșit.

Această piatră poate atrage cunoștințele și înțelepciunea pentru a îți face viața mai semnificativă și sentimentele mai profunde. Va adăuga mai multă emoție și împlinire, astfel încât vei avea întotdeauna ceva de așteptat.

Cu ajutorul acestei pietre, îți vei da seama că orice este posibil dacă ești pregătit să depui munca pentru a-l realiza.

Ea are un efect profund calmant, așa că ar trebui să fie mereu cu tine atunci când ești deprimat sau stresat. Îți va oferi claritate și va face loc pentru mai multă pozitivitate în viața ta!

Corelațiile chakrelor și jaisului

Jaisul este aliniat în principal cu chakra de bază sau rădăcină, deși poate fi folosit și pentru a echilibra și a curăța toate chakrele atunci când este plasat în jurul corpului în câmpul său energetic.

Pune o bucată de jais între picioare și o altă bucată în poală atunci când stai pe un scaun cu spătar tare. Respiră într-un mod relaxat și lasă-ți ochii să se închidă. Simte greutatea cristalului în poală și conștientizează existența și bucății de jais pe care ai așezat-o pe podea. Pe măsură ce continui să respiri lung, încet și confortabil, imaginează-ți un fir care trece între cele două cristale. Atrage energia și puterea Pământului prin bucățile de jais și absoarbe aceste vibrații în corpul tău. Simte-ți corpul că devine mai greu și mai ferm înrădăcinat în pământ în timp ce faci acest lucru. Acest exercițiu este perfect pentru a te calma dacă te simți anxios sau panicat.

Poți folosi jaisul și pe chakra al treilea ochi, unde te ajută să îți deschizi și să îți activezi abilitățile intuitive și psihice. Al treilea ochi este responsabil pentru puterea și dezvoltarea noastră spirituală, precum și pentru înțelepciunea noastră interioară înnăscută. Când este dezechilibrat, s-ar putea să găsim o provocare să luăm decizii și nu ne mai ascultăm intuiția, ceea ce duce la sentimente de neputință și vulnerabilitate. Folosește piatra de jais pentru a curăța și a reechilibra energiile celui de-al treilea ochi și vei descoperi că ai din nou controlul asupra gândurilor și acțiunilor tale foarte repede.


Cele mai bune cristale de combinat și utilizat cu jaisul
Combinații de cristale pentru chakre

Poți folosi alte pietre negre sau de culoare foarte închisă alături de jais atunci când dorești să te simți mai aproape de realitate, mai înrădăcinat.

Hematitul are o calitate ușor magnetică, deci este o piatră de companie bună pentru jais atunci când se efectuează ritualuri de împământare în orice moment, însă în special după o ședință de vindecare, indiferent dacă ești practicantul sau destinatarul vindecării cu energie.

Când lucrezi la al treilea ochi, jaisul se combină bine cu ametist, care curăță atât piatra în sine, cât al treilea ochi.

Alte combinații de cristale

Când combini jaisul cu o Turmalină Neagră, poți avea protecție psihică și purificare. De asemenea, poți folosi această combinație pentru a curăța alte cristale și pietre vindecătoare.

Deoarece jaisul are o energie atât de protectoare, te poate ajuta să rămâi puternic atunci când simți influența altor energii și să rămâi întemeiat pe moment.

Să presupunem că faci multă muncă sufletească profundă sau meditație care te duce în niște locuri extraordinare, spiritual vorbind. În acest caz, jaisul poate funcționa bine cu orice alte cristale pe care le utilizezi pentru a amplifica acele percepții spirituale și psihice.

Dacă dorești să utilizezi jaisul ca piatră de vindecare, o poți combina cu Chihlimbar.

Atunci când o împerechezi cu Aragonit, îți va arăta cum poți fi la curent cu situația în momente deosebit de dificile.

Jaisul ca o piatră de naștere

Jaisul este asociat cu semnul zodiacal Capricorn (21 decembrie – 21 ianuarie). Ianuarie este cunoscută drept luna „Lunii Reci”, care este asociată în multe culturi cu o perioadă de penurie și reunirea oamenilor în grupuri de familie și prieteni pentru a oferi sprijin reciproc.

Jaisul în legende și istorie

Jaisul este unul dintre cele mai vechi minerale de pe planetă, iar multe dintre aceste cristale poartă amprenta frunzelor fosilizate, a ierburilor și chiar a unor creaturi care au fost prinse între straturile sale de rocă sedimentară.

Multe civilizații au folosit pe scară largă Jet de-a lungul secolelor. Încă din mileniul II î.Hr., a fost exploatat în Anglia, unde se găsesc cele mai mari zăcăminte din lume. Romanii l-au adus ulterior în Italia, unde a fost foarte popular în fabricarea de bijuterii.

Simbolismul său este la fel și de cealaltă parte a Atlanticului: săpăturile au scos la iveală amulete de protecție din jais în rândul populațiilor amerindiene din Mexic și SUA.

Perioada de glorie pentru această piatră a fost în Europa în secolul al XIX-lea. La acea vreme, englezii aveau un centru de producție în Yorkshire și își exportau rocile în întreaga lume deoarece erau considerate cele mai frumoase din lume.

Fragilitatea unică a mineralului îl face un produs deosebit de dificil de industrializat și de produs bijuterii și figurine de calitate. Cu toate acestea, mulți artiști au perfecționat modalități de a sculpta cristalul pentru a face nasturi izbitori și alte accesorii.

În general, Jaisul a fost folosit pentru bijuterii funerare, iar în Franța, era singurul mineral care putea fi purtat după o moarte în secolul al XIX-lea.

Minereu prețios a înflorit de-a lungul perioadei victoriene până la începutul secolului al XX-lea: interesul pentru piatră a scăzut după primul război mondial, pe măsură ce croitorii și micile afaceri s-au închis unele după altele.

Este, desigur, ferm legat de elementul Pământului și are puterea de a se electriza atunci când este frecat. În mormintele preistorice, se crede că mineralul a fost folosit pentru a păzi oasele morților și a le proteja de pericolele din viața de apoi.

Implicațiile în Antichitate

În civilizațiile antice, această bijuterie era purtată pentru a atrage favoarea zeiței Cybele, responsabilă de creșterea în lumea naturală. Grădinarii au urmat în special această credință de-a lungul secolelor.

Inițial, cultul Cibelean a fost adus la Roma în timpul celui de-al doilea război punic (218 -201 î.Hr.). În acel moment, generalul cartaginez Hannibal făcea ravagii în Italia, reprezentând o amenințare serioasă pentru orașul Roma. Cărțile Sibiline, cărți de profeție consultate de Senatul Roman în vremuri de urgență, au prezis că Italia va fi eliberată de o mamă ideică a lui Pessinus. Pentru mulți, asta însemna însăși Cybele. Un meteorit negru, reprezentând zeița, a fost adus la Roma din Asia Mică în 204 î.Hr. În mod miraculos, Hannibal și armata sa au plecat la scurt timp după aceea pentru a apăra Cartagina împotriva invadatorilor romani. Prin urmare, un templu în cinstea lui Cybele a fost construit pe Dealul Palatin în 191 î.Hr. Cultul a obținut în cele din urmă recunoașterea oficială în timpul domniei împăratului Claudius (41 – 44 d.Hr.)
Ea era responsabilă pentru fiecare aspect al vieții unui individ. Era stăpâna naturii sălbatice, simbolizată de tovarășul ei constant, leul. Nu numai că era o vindecătoare (a vindecat și a provocat boli), dar era și zeița fertilității și a apărătoarei în timp de război. Totuși, în mod interesant, nu era o favorită printre soldați, deși se spune că oferea chiar nemurirea adepților săi. Ea este înfățișată în statui fie pe un car tras de lei, fie tronată flancată de lei.
Implicațiile în istoria Angliei

În Evul Mediu Anglia, a fost folosit de soțiile pescarilor ca protector magic pentru a fi ars în șemineu. Scopul acestui gest a fost să-și protejeze soții absenți de mânia oceanului. Mai general, în acest moment, bijuteriile de acest tip erau folosite ca amulete de protecție sau bijuterii de doliu. Dacă sunt utilizate în acest scop, se consideră că pietrele prețioase absorb o parte din sufletul purtătorului.

Jaisul are, de asemenea, reputația de a absorbi și de a păstra amintiri negative care nu merită întotdeauna amintite. Aspectul său mai întunecat îi privește pe cei interesați de vrăjitorie și sacrificii. La Stonehenge, cuțitele folosite în sacrificiile rituale au fost tăiate din jais cu un luciu metalic negru.

Stonehenge este un monument neolitic în Anglia, în comitatul Wiltshire. Ansamblul este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Construcția a fost analizată de mulți istorici, de-a lungul vremii, și au fost înaintate mai multe ipoteze. Multă vreme, ansamblul a fost asociat cu vrăjitorul Regelui Arthur, Merlin, cu druizii sau cu zeul soarelui, Apollo, însă ulterior s-a decis că a fost construit pentru strămoşi, fiind un monument din piatră menit să găzduiască spiritele celor morţi.
Gânduri finale despre puterea Jet

Energiile jaisul îți vor permite să navighezi în propria viață, sănătate, carieră și viață personală. El se va alinia cu simțul echilibrului, controlului și armoniei de care aveți nevoie pentru a fi cu adevărat fericit și mulțumit.

Jaisul este în fapt o piatră de protecție antică. Există de mii de ani. S-a spus că atunci când ești atras de această piatră, ești un suflet bătrân.

Mai mult de atât rămâne o piatră de echilibrare și împământare. Poate atrage cunoștințele și înțelepciunea și poate elimina tot felul de energii negative din sistemul tău.

Deși s-ar putea să nu fim conștienți de o anumită energie, s-ar putea să fim în ton cu ea subconștient sau la un alt nivel plan dincolo de lumea noastră tridimensională.

Postări relevante