Dud - Simbolistica.com
Dud

MITOLOGIE

În vechea Chină, dudul era arborele răsăritului. Dudul este reședința Mamei soarelui și prin el se înalță soarele la răsărit. Atunci când Huang Di a plecat de la Kong-sang, dudul scorburos, pentru a dobândi domnia, el a urmat în mod vădit, drumul ascendent al soarelui. Același drum este ritmat bătându-se într-o cutie de rezonanță făcută din lemn de dud ( sau de paulownia).

Putem așadar să ne exprimăm nedumerirea în legătură cu faptul că apariția unor duzi miraculoși în preajma evenimentelor dinastice este consideră nefastă. Însă, dacă analizăm pragmatic, în viața de zi cu zi, ascensiunea soarelui anunță secetă. Prin urmare, lumina și căldură sunt o sabie cu două tăișuri, iar una dintre ele, fără îndoială, apare ca un blestem ceresc.

La poarta orientală a capitalei s-a plantat o pădure de duzi (sanglin).

Mai mult de atât, același cuvânt desemnează un dans care pare a fi legat de echinocțiul de primăvară.

Arcul din lemn de dud- ca și cel din lemn de piersic- slujește la tragerea unor săgeți către cele patru zări pentru a îndepărta influențele rele.

Florile sale roșii, luminoase noaptea, sunt comparate în legende cu stelele. Ovidiu povestește că florile dudului erau albe la origine, dar că s-au înroșit ca urmare a sinuciderii celor doi îndrăgostiți, Pyramus și Tisbe, care își dădeau întâlnire la umbra unui dud, lângă un izvor.

Peisaj cu Pyramus și Thisbe probabil din jurul anului 1615

VISE

Visezi un dud

Dacă vezi un dud într-un vis, înseamnă că îți vei schimba locuința. S-ar putea să te muți în alt oraș sau să călătorești în străinătate, unde vei locui și vei lucra. Vei fi foarte încântat de oportunitatea pe care o veți avea și vei dori să te prezentați în cea mai bună lumină posibilă, astfel încât să poți rămâne acolo cât mai mult timp posibil.

Visezi că mănânci dude

Când visezi să mănânci dude, asta simbolizează o perioadă de succes în viață. Vei fi norocos și prosper în fiecare aspect al vieții tale, în special în relațiile amoroase sau în căsătorie. Relația ta cu un partener va fi mai bună în fiecare zi și se va baza pe iubire, sprijin și încredere reciprocă.

Visezi că alți oameni mănâncă dude

Dacă visezi că altcineva mănâncă dude, înseamnă că regreti oportunitățile ratate. Este posibil să fi respins o ofertă de muncă bună în trecut sau să fi decis să părăsești pe cineva care acum crezi că este cea mai bună alegere pentru tine. Te gândești adesea la asta și nu poți scăpa de impresia că ai făcut o greșeală. Cu toate acestea, nu are rost să plângi pentru laptele vărsat, așa cum știi deja. Este timpul îți reînnoiești forțele și începi să te gândești la viitor.

Visezi că tu culegi dude

Dacă visezi că tu culegi dude înseamnă că vei face totul pentru o persoană dragă. Acesta nu trebuie să fie partenerul tău, ci și un prieten sau un membru al familiei. S-ar putea să ajungă într-o situație complicată a cărei soluție va fi riscantă. Asta nu va fi o problemă pentru tine, așa că nu te vei întreba dacă decizia ta de a-i ajuta este cea potrivită în orice moment.

Visezi că alți oameni culeg dude

Dacă vezi pe altcineva culegând dude în visul tău, înseamnă că vei fi subiectul bârfelor din cauza invidiei și geloziei altcuiva. Cineva apropiat se prezintă ca un prieten adevărat, dar de fapt are intenții rele. Te invidiază pentru tot ce ai realizat și îi este greu să-l ascundă. Dacă începi să fii atent, îți vei da seama în curând cine este acea persoană, dar nu vei avea șansa să împiedici oamenii răuvoitori să răspândească zvonuri și minciuni despre tine. Asigură-te că nu acorzi atenție acestui lucru, deoarece astfel de comentarii nu ar trebui să te afecteze.

Visezi că plantezi un dud

Un vis în care plantezi un dud sugerează că unul dintre planurile tale va eșua. S-ar putea să te fi gândit să pleci într-o călătorie scurtă sau să economisești bani pentru a cumpăra ceva despre care visezi de ani de zile. Cu toate acestea, cheltuielile neașteptate îți vor strica planurile, așa că va trebui să le amâni. Nu lăsa asta să te descurajeze și continuă să încerci dacă vrei cu adevărat să obții asta.

Visezi că alți oameni plantează un dud

Acest vis simbolizează nevoia ta de protecție. Probabil că ești într-o situație dificilă. S-ar putea să ai probleme la locul de muncă sau cu un partener, dar nu ai în cine să te încrezi. Ai nevoie de un sfat de la o persoană cinstită și cu inimă bună. Probabil că mulți oameni te-au dezamăgit de-a lungul vieții, așa că ți-e frică să nu ai încredere în cineva. O persoană de la care te aștepți cel mai puțin îți va oferi ajutor.

Visezi că tu vinzi dude

Când visezi că tu vinzi dude, acesta este un avertisment să nu iei decizii importante impulsiv. Dacă ajungi într-o criză financiară, nu cere imediat un împrumut. Încearcă să obții bani într-un alt mod, cum ar fi să vinzi articole inutile sau folosite sau să găsești un loc de muncă suplimentar. Dacă iei un împrumut în condiții nefavorabile, îți vei face mai mult rău decât bine.

Visezi că tu cumperi dude

Visarea de a cumpăra dude simbolizează o potențială fraudă. Probabil că cineva va încerca să-ți vândă ceva care nu-ți merită banii sau nu ai nevoie de el. De asemenea, ai grijă când semnezi orice fel de contract. Un moment de imprudență te-ar putea costa o mulțime de bani și nervi.

Visezi frunze de dud

Dacă reușești să recunoști frunzele proaspete, verzi, de dud într-un vis, asta simbolizează fericirea și buna dispoziție. Dacă frunzele sunt uscate sau galbene, visul simbolizează tristețea și proasta dispoziție.

Interpretările acestor vise depind și de tipul de dud pe care îl vedeți.

Așa că, de exemplu, dacă visezi dude albe, înseamnă că ești o persoană spontană care ia adesea decizii bune în momentele cruciale. Prietenii, familia și colegii tăi adesea te supără pentru că nu ai un plan, dar când ai o idee grozavă în ultimul moment, își dau seama că te-au subestimat și criticat în zadar.

Când vezi dude roșie într-un vis, înseamnă că o persoană secretă îți va atrage atenția. Vei întâlni adesea pe cineva pe care l-ai văzut doar de câteva ori în viața ta. Vă veți saluta, dar nu vei putea afla nimic concret despre acea persoană. Misterul acelei persoane te va intriga, așa că vei încerca să fii detectiv sau anchetator. Ai grijă doar să nu te lași dus prea mult.

Dacă visezi dude negre înseamnă ca in sfârșit vei avea grijă de sănătatea ta. Vei merge la controlul pe care l-ai amânat de mult, sperând că rezultatele vor fi bune ca întotdeauna. Chiar dacă te simți grozav, trebuie să mergi din când în când la un control.

Visezi în legătură cu ceaiul de dude

Dacă visezi că faci sau că bei ceai de dud, acesta este un avertisment să fii atent la vorbitorii dulci. O cunoştinţă din împrejurimi te complimentează adesea. Chiar dacă asta te face să te simți bine, știi că ei nu au cele mai bune intenții. Nu-ți încrede secretele, ideile și planurile unor astfel de oameni.

Visezi în legătură cu sucul de dude

Când visezi să bei suc de dud, înseamnă că te bântuie nevoia de a fi cel mai bun în orice. Ai simțit același lucru în copilărie și în timpul școlii, deși nu poți scăpa de acest sentiment nici astăzi. Îți place când cineva îți spune că îți faci treaba bine, dar îți place să vezi invidie în ochii altora atunci când aud asta și ei. Alți oameni pot găsi motivele tale pentru tot ceea ce faci un pic ciudat.

Visezi în legătură cu compotul de dude

Un vis în care faci sau mănânci compot de dud înseamnă că cineva sau ceva nu îți va îndeplini așteptările. Speri la un premiu sau abia aștepți să încerci un produs nou pe care l-ai cumpărat, totuși, există șanse mari ca ceva să te dezamăgească.

Visezi în legătură cu dulceața de dude

Acest vis înseamnă că, în sfârșit, îți vei extinde orizonturile. Vei întâlni oameni care vor distruge orice prejudecată pe care ai avut-o cu privire la aceste tipuri de oameni. Îți vei da seama că ai lăsat stereotipurile să-ți controleze viața de prea mult timp, așa că vei începe să lucrezi la tine.

Semnificațiile viselor pot fi mai simple. Dacă ați văzut sau ați mâncat recent dude, asta v-a făcut o impresie.

Postări relevante