Elixir - Simbolistica.com

Elixir

Elixir

Elixirul nemuririi simbolizează starea de conștiință transformată. Acesta , este evocat în nenumărate tradiții. De remarcat este faptul că, oricare ar fi nivelul de elevație, elixirul asigură continuitate.

Totuși, elixirul prezintă și un aspect negativ. El poate conferi o uitare permanentă. Elixirul uitării este dat lui Cûchulainn de către druizii din Ulster. Ei procedeaza întocmai, pentru că așa le ceruse soția acestuia Emer. Ea dorea ca soțul său să nu-și mai amintească de Fand, grațioasa soție a zeului mării. După ce a băut elixirul, Cûchulainn nu și-a mai amintit nici de Fand, nici de vreo altă faptă a sa.

O licoare asemănătoare a fost dată de către regele Con Cel-cu-o-sută-de-bătălii fiului acestuia, Condle, ca să-și șteargă din minte pe femeia sidului. Toate acestea au fost provocate din cauză că muza îi stârnise dragostea. Puterea femeii din Lumea Cealaltă dovedește însă forțele druidului.

Conn Cétchathach („al celor o sută de bătălii”), fiul lui Fedlimid Rechtmar, a fost, potrivit surselor legendare și analistice irlandeze medievale, un înalt rege al Irlandei și strămoșul Connachta și, prin descendentul său Niall Noígiallach, Uí Dinastiile Néill, care au dominat Irlanda la începutul Evului Mediu, și descendenții lor.

Din păcate, compoziția elixirului uitării rămâne necunoscută până în zilele noastre. Se poate doar bănui că era vorba despre o infuzie de ierburi.

Postări relevante