Răchită - Simbolistica.com

Răchită

Răchită

MITOLOGIE

Răchita este o plantă cu un caracter sacru, de protecție. Există însemnări în care aceasta însoțește nașterile miraculoase.

Potrivit lacedemonienilor, Diana ar fi fost găsită într-un tufiș de răchită. Osiris a beneficiat la egipteni de același privilegiu.

Laconia sau Lakonia este o regiune istorică și administrativă a Greciei situată în partea de sud-est a peninsulei Peloponez. Capitala sa administrativă este Sparta. Locuitorii acestei zone sunt denumiți istoric lacedemonieni, după regele Lacedaemon care a guvernat aici.

De asemenea, și despre Moise se povestește că a fost descoperit într-un coș de răchită.

Orazio Gentileschi, Prado, 1633, una dintre cele două versiuni
Găsirea lui Moise, numită uneori Moise în papuri, Moise mântuit din ape sau alte variante, este povestea din capitolul 2 al Cărții Exodului din Biblia ebraică a descoperirii în râul Nil a lui Moise în copilărie. fiica lui Faraon. Povestea a devenit un subiect comun în artă, mai ales din Renaștere încoace.

Rolul principal al Logosului ( Verbul, cuvântul) apare simbolizat în Orient ca și în Occident în același fel: prin răchită și prin salcie.

VISE

A visa răchita reprezintă situații care se simt bine chiar și dacă doar le observi și nu participi în ele.

În mod negativ, răchita poate reflecta sentimentele legate de utilizarea accesului sau a resurselor pe care nu le consideri o idee bună doar pentru a arăta bine, convingând pe cineva. Este evidențiată preocuparea ta cu aparențe drăguțe care în realitate sunt slabe.

Postări relevante