Flamingo - Simbolistica.com

Flamingo

Flamingo

MITOLOGIE

În Upanișade, atunci când un bărbat orfan de tată și mânat de o sinceritate eroică cere inițierea brahmanică, stăpânul lui îl face mai întâi bouar, încredințându-i patru sute de vaci slabe și prăpădite. Când ajunge să aibă o mie, un taur îi spune: Du-ne acasă la stăpânul tău și-ți voi destăinui o pătrime dintr-un brahman. Apoi îl învață care sunt regiunile spațiului. Focul îl învață un alt sfert, cel al lumilor infinite. După aceea, un flamingo îl învață pătrimea brahmanului alcătuită din patru șaisprezecimi, care este lumină și, în sfârșit, un cufundar îi relevă simțurile.

Vyasa, înțeleptul care, conform tradiției, a compus Upanișadele

Upanișadele sunt texte sanscrite vedice târzii ale filozofiei hinduse care au furnizat baza filozofiei hinduse de mai târziu. Ele sunt cea mai recentă parte a Vedelor, cele mai vechi scripturi ale hinduismului, și se ocupă de meditație, filozofie, conștiință și cunoaștere ontologică. Deși se numără printre cele mai importante literaturi din istoria religiilor și culturii indiene, Upanișadele documentează o mare varietate de „rituri, încarnări și cunoștințe ezoterice” care se îndepărtează de ritualismul vedic. Dintre toată literatura vedă, numai Upaișadele sunt cunoscute pe scară largă, iar ideile lor diverse, interpretate în diferite moduri, au informat tradițiile de mai târziu ale hinduismului.

Astfel, flamingo, această pasăre mare și roz, este cel care cunoaște lumea luminii. El este chiar inițiatorul luminii. Se înfățișează ca unul din simbolurile sufletului rătăcitor mergând dinspre întuneric spre lumină. De aceea se află în noi:

Flamingo în zarea limpede, Zeul bun în Spațiu,

Asemeni preotului în altar, oaspetelui în casă, adăpost află în noi, în Ordine și în Ceruri, în Necuprins!

El este Rânduiala din Ape născută, din Vaci, din Munți!

(Rugăciune de dimineață- Sankhayana Grhya- Sutra)

VISE

În cele mai multe cazuri, când ai un vis cu Flamingo, poate însemna că întâmpini probleme în a accepta adevărul sau a-l comunica altora. În unele circumstanțe, totuși, visul simbolizează dragostea adevărată care vine în viața cuiva și vindecarea începe imediat după.

În visele tale, păsările flamingo sunt simboluri ale speranței și ale noii oportunități. În mod negativ, simbolismul acestei păsări reprezintă nenorocirea și tristețea.

Prin observarea comportamentului flamingo în viața reală, puteți dezvolta un simț mai bun al simbolismului flamingo în visul dvs. Ei ar prefera să fie fericiți decât să aibă dreptate – iar păsările flamingo nu își fac griji pentru ceea ce cred alții despre ei!

„Visele sunt doar hărți rutiere, ele te vor ghida când conduci!”

Postări relevante