Barză - Simbolistica.com

Barză

Barză

MITOLOGIE

Deși Leviticul(11,19) o califică drept spurcată, barza este în general o pasăre de bun augur. Ea este un simbol de evlavie filială, căci se crede că ea își hrănește tatăl, ajuns în pragul bătrâneții. În anumite regiuni se susține că ea ar aduce copii. Acest simbolism ar putea fi pus pe seama obiceiurilor ei de pasăre migratoare, barza întorcându-se odată cu renașterea naturii. În China se spune același lucru despre bâtlan.

Reprezentare grafică a păsărilor iterate în Biblie:
Barza- Leiviticul 11,19
Cocor- Cartea lui Ieremia 8, 7
Barza- Cartea lui Iov 39,13

Bâtlanul alb reprezintă hieroglifa toltecă de la Atzlan, Atlantida, Insula primordială. Bâtlanul, barza, ibisul sunt păsări care distrug șerpii. Ele sunt deci adversarele răului, vietăți „anti-întuneric”, și în consecință simboluri ale lui Hristos. În Egiptul antic, ibisul era un aspect al lui Toth, întruparea înțelepciunii, iar fenixul, simbolul ciclului solar și al reînvierii, ar putea foarte bine să fi fost bâtlanul purpuriu.

Cele șapte peșteri din Chicomoztoc, din Historia Tolteca-Chichimeca
Aztlán este casa ancestrală a popoarelor aztece. Azteca este cuvântul nahuatl pentru „oameni din Aztlan”. Aztlan este menționat în mai multe surse etnoistorice datând din perioada colonială și, deși fiecare citează liste diferite ale diferitelor grupuri tribale care au participat la migrația din Aztlan în centrul Mexicului, Mexica care a fondat Mexic-Tenochtitlan sunt menționați în toate. a conturilor. Istoricii au speculat cu privire la posibila locație a Aztlan și tind să-l plaseze fie în nord-vestul Mexicului, fie în sud-vestul SUA, deși există îndoieli cu privire la faptul că locul este pur mitic sau reprezintă o realitate istorică.

Atitudinea acestor păsări, cocoțate într-un picior, nemișcate și solitare, ne face imediat să ne gândim la contemplație.

În Extremul Orient, și mai ales în Japonia, barza se confundă cu ușurință cu cocorul, și apare ca un simbol al nemuririi.

Ea este înainte de toate simbolul cel mai cunoscut al longevității. I se atribuie capacitatea de a atinge o vârstă fabuloasă. Dar, când atinge vârsta de șase sute de ani, ea nu se mai hrănește, mulțumindu-se doar să bea, pentru a supraviețui. După două mii de ani, barza devine neagră de toate. Alături de iepurele și de corb, barza este un animal drag alchimiștilor taoiști.

Opoziția dintre bâtlan și șarpe, ca și cea dintre foc și apă, se regăsește în credințele populare din Cambodgia.

Vedeți și bâtlanul, interdicție, fenix, cocor.

VISE

Barza este un simbol al vieții noi, al fericirii și al unei căsnicii fericite.

Dacă o femeie visează la o barză, la început ar trebui să se gândească la o posibilă sarcină, chiar dacă înainte nu avea previziuni pe acest subiect.

Dacă o barză este visată de un bărbat, este un semnal că este timpul să ne gândim la paternitate. Dacă un bărbat nu este căsătorit, barza din vis face aluzie la o nuntă rapidă.

Dacă visezi că o barză își face cuibul pe acoperișul casei tale, aceasta oferă odihnă și pace familiei.

Dacă vezi o barză care își ține copilul într-un cioc, fii pregătit pentru știri despre nou-născut.

Acest lucru nu este neapărat un plus pentru familia ta, deși acest lucru este posibil, poți afla și că prietena ta va merge în curând la maternitate.

Dacă visezi o pereche de berze, este un semn de mare succes în afaceri și multă fericire în dragoste.

Dacă barza este înconjurată de păsări negre, înseamnă că printre prietenii tăi sunt o mulțime de detractori ascunși.

Dacă visezi o barză pe cer, este semnul unei întâlniri cu un bărbat generos și decent.

A visa o barză atacată de alte păsări, înseamnă că ești judecat după împrejurimile tale, ai cărui oameni nu fac nicio impresie bună.

A visa o barză, care ucide un șarpe, înseamnă că în curând vei câștiga victoria asupra dușmanilor tăi. De asemenea, acest vis poate fi un semn că ai prieteni care sunt gata să te ajute.

Dacă vezi o barză, care este rănită de cineva, ar putea prevesti o amenințare minoră la adresa fericirii tale.

În visul în care ai grijă de barza rănită, este un semn că unul dintre membrii familiei sau rudele tale îți va cere în curând ajutor.

Aproape întotdeauna o barză te tratează bine în vis. Dacă te-a atacat într-un vis, este un semnal al unui dezastru iminent. Uneori, barza într-un vis poate însemna obținerea unui cadou mult așteptat. Dacă barza zboară departe de tine, este un semn rău. Vei fi separat de o persoană dragă.

Când vezi câteva berze în visul tău, este un simbol că pacea se va stabili în întreaga lume, iar relațiile dintre conducători vor fi îmbunătățite, toți oamenii vor trăi în calm în inimă și încredere pentru viitor.

De asemenea, cartea de vis a lui Vanga descrie visul în care vezi o barză zburătoare ca fiind prevestitoare că vei avea un profit mare în viitorul apropiat. Aceasta poate fi o moștenire de la rude despre care nu auziți niciodată; sau doar câștigând la loterie. Dacă priviți o barză cu altcineva, înseamnă că va trebui să împărțiți banii dobândiți; altfel banii mari iti vor face rau foarte mult.

Dacă hrănești o barză, înseamnă că vei rezolva problema care te deranjează de mult. Acesta este un semn bun care vă va ajuta să scapi de toate dificultățile și să elimini barierele.

Dacă o persoană într-un vis hrănește pui mici de berze, înseamnă că proprii copii au nevoie de ajutorul tău cât mai repede posibil.

Postări relevante